Connect with us

Gambling

Amazon brengt cloudgamingdienst Luna uit in Nederland

Published

on

Amazon brengt zijn Luna-cloudgamingdienst per direct uit in Nederland. Ook de bijbehorende Luna-controller gaat in Nederland in de verkoop. De dienst kwam oorspronkelijk in 2022 uit, maar de release bleef tot op heden beperkt tot een klein aantal andere landen.

Amazon Luna is vanaf nu in Nederland beschikbaar op ‘elk apparaat’ dat de cloudgamingdienst ondersteunt, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Daaronder vallen pc’s, Macs, Chromebooks, iPhones, iPads, Android-apparaten, de Amazon Fire TV en ‘bepaalde’ smart-tv’s van LG en Samsung. Naast een release in Nederland, is Luna vanaf nu ook beschikbaar in Oostenrijk en Polen.

Amazon brengt ook zijn optionele Luna-controller naar Nederland. Die komt op 26 juni beschikbaar en kost 70 euro. De controller kan via wifi direct verbinding maken met de servers van Luna om latency te beperken, maar kan ook werken via bluetooth of USB. De Luna-cloudgamingdienst ondersteunt overigens ook controllers van andere fabrikanten. Amazon biedt daarnaast een app om een iOS- of Android-telefoon als controller te gebruiken.

De kosten voor het gebruik van Luna verschillen. Spelers kunnen losse games kopen, of abonnementen nemen op specifieke ‘kanalen’. Amazon Prime-leden kunnen ook hun bestaande GOG- en Ubisoft-accounts koppelen om via Luna ‘bepaalde’ pc-games te spelen die ze al bezitten. Daarnaast krijgen Prime-leden standaard toegang tot bepaalde games. Op het moment van schrijven vallen daar titels als Fortnite, Fallout New Vegas, Metro Exodus en Overcooked onder.

Amazon bracht zijn cloudgamingdienst in maart 2022 uit in de Verenigde Staten, na een earlyaccessperiode van anderhalf jaar. Vorig jaar kwam de dienst ook uit in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada.

Continue Reading