Bob Sprengers is deze maand aan de slag gegaan als CEO van Penta Infra. Dat hebben Europese core- en edge-colocatie-provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital laten weten.

Sprengers neemt de functie over van Alex Bakker, die het bedrijf leidde sinds de oprichting in 2015. Bakker gaat zich fulltime richten op zijn rol als Managing Partner bij Photon Capital en blijft tegelijkertijd voorzitter van de Raad van Bestuur.

De nieuwe benoeming markeert volgens Penta Infra een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf. Penta Infra is de afgelopen jaren snel gegroeid en bezit en exploiteert nu twaalf datacenters in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Het bedrijf heeft recent ook locaties in de core FLAP-regio (Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs) aan de portfolio toegevoegd. Het gaat om een datacenter met een capaciteit van 14MW in Parijs en een datacenter met een capaciteit van 7MW in Amsterdam.

Bob Sprengers over deze stap in zijn carrière: “Ik ben enthousiast om deze nieuwe rol op me te nemen en kijk ernaar uit de internationale groei van Penta Infra te stimuleren. Het is een erg interessante tijd om datacenterinfrastructuur in Europa uit te bouwen en Penta Infra heeft het team, de portfolio en de financiële armslag om toonaangevend te worden in zowel core als edge markten. Onze groeistrategie is helder: de belangrijkste taak blijft het bieden van betrouwbaarheid, veiligheid, connectiviteit en duurzame schaalbaarheid, zodat onze klanten kunnen innoveren en hun digitale bedrijven kunnen laten groeien.”

Door Arnold le Febre