Connect with us

World

Dell AI Factory versnelt met NVIDIA AI adoptie en innovaties

Published

on

“Organisaties zijn snel in beweging om de AI-kansen te grijpen, en daarom is onze samenwerking met NVIDIA zo belangrijk”, zegt Michael Dell, oprichter en CEO van Dell Technologies. “Onze uitbreiding van de Dell AI Factory met NVIDIA is een voortzetting van onze gezamenlijke missie: we maken het gemakkelijk voor organisaties om AI te implementeren, zodat ze moedig de volgende technologische revolutie kunnen ingaan.”

“Generatieve AI vereist een nieuw type computerinfrastructuur – een AI-fabriek die intelligentie produceert”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “Samen voorzien NVIDIA en Dell de industrieën van de wereld van een full-stack aanbod – inclusief computers, netwerken en software – dat de copiloten, codeerassistenten, virtuele klantenserviceagenten en industriële digitale tweelingen van de digitale onderneming aanstuurt.”

Dell AI Factory met NVIDIA transformeert gegevens in inzichten en resultaten

De Dell AI Factory met NVIDIA integreert het AI-portfolio van Dell met het NVIDIA AI Enterprise- softwareplatform, ondersteund door NVIDIA Tensor Core GPU’s, NVIDIA Spectrum-X Ethernet-netwerkfabric en NVIDIA Bluefield DPU’s. Klanten kunnen geïntegreerde mogelijkheden aanschaffen die zijn afgestemd op hun behoeften of vooraf gevalideerde, full-stack-oplossingen om ze op weg te helpen met AI-gebruiksscenario’s die versnelde prestaties vereisen, zoals RAG, modeltraining en gevolgtrekking. Dankzij verbeteringen aan de Dell AI Factory met NVIDIA kunnen organisaties:

Gebruik geavanceerde rekenkracht om grootschalige AI-implementaties uit te voeren

  • De nieuwe Dell PowerEdge XE9680L levert hoge prestaties met ondersteuning voor acht NVIDIA Blackwell GPU’s in een kleinere 4U-vormfactor. De server biedt de hoogst mogelijke rack-schaaldichtheid voor NVIDIA GPU’s in een industriestandaard x86-rack, met 33% meer GPU-dichtheid per node. Het platform biedt 20% meer PCIe Gen. 5-slots en verdubbelt de Noord/Zuid-netwerkuitbreidingscapaciteit, aldus Dell.

Directe vloeistofkoeling (DLC) verbetert de algehele efficiëntie met een grotere koelcapaciteit voor CPU’s en GPU’s. De PowerEdge XE9680L is ontworpen voor eenvoudig onderhoud en zal volledig geconfigureerd beschikbaar zijn met geavanceerde fabrieksintegratie voor implementaties op rackschaal en installatie op locatie.

Dell kondigt ook toonaangevende dichtheids- en zeer energiezuinige kant-en-klare rack-schaaloplossingen aan die de time-to-value versnellen voor grote GPU-versnelde implementaties. Er zullen meerdere varianten beschikbaar zijn, waaronder een luchtgekoeld ontwerp dat 64 GPU’s in één rack ondersteunt, of een vloeistofgekoeld formaat met 72 NVIDIA Blackwell GPU’s in één rack.

Versnel de implementatie van edge AI-applicaties met Dell NativeEdge en NVIDIA

  • Dell NativeEdge is het eerste edge-orkestratieplatform dat de levering van NVIDIA AI Enterprise-software automatiseert, waardoor ontwikkelaars en IT-operators eenvoudig AI-applicaties en -oplossingen aan de edge kunnen implementeren. Bedrijven, van fabrikanten tot retailers, kunnen hun edge-data snel en nauwkeurig analyseren met de nieuwe Dell NativeEdge-implementatieblauwdrukken, waaronder NVIDIA Metropolis- videoanalyse, NVIDIA Riva- spraak- en vertaalmogelijkheden en NVIDIA NIM- inferentiemicroservices.

Vereenvoudig de ontwikkeling en implementatie van AI-applicaties voor een snellere time-to-value

  • De nieuwe Dell Genative AI Solution for Digital Assistants helpt de implementatie van digitale assistenten te versnellen die eindgebruikers een gepersonaliseerde selfservice-ervaring bieden op een full-stack Dell- en NVIDIA-oplossing. Implementatiediensten voor digitale assistenten helpen organisaties bij het ontwerpen, plannen, implementeren, testen en schalen van de oplossing.
  • Dell AI Factory met NVIDIA-oplossingen helpen organisaties snel AI-omgevingen op te zetten voor een verscheidenheid aan gebruiksscenario’s met volledige implementatieautomatisering, ontwikkeld in samenwerking met NVIDIA. Volledige automatisering verkort de time-to-value met wel 86% vergeleken met wanneer u het zelf doet. In combinatie met NVIDIA NIM-inferentiemicroservices wordt de totale tijd vanaf de levering tot het uitvoeren van deductietaken nog verder verkort. NIM-microservices bieden bedrijfsontwikkelaars productieklare, geoptimaliseerde inferentie-engines voor populaire AI-modellen die beschikbaar zijn bij NVIDIA en zijn partnerecosysteem.
  • Nieuwe Dell Accelerator Services voor RAG op Precision AI-werkstations helpen de AI-ontwikkelcyclus te verkorten en snel beter presterende AI-applicaties te leveren via een op maat gemaakt groottaalmodel met behulp van RAG op een Dell Precision-werkstation met NVIDIA AI Workbench , een ontwikkelingsplatform om te experimenteren, testen en prototype van AI- en ML-projecten in een veiligere omgeving.

“Ons onderzoek laat zien dat organisaties op zoek zijn naar IT-vereenvoudiging, maar de uitdaging hebben om die te verwezenlijken. AI belooft weliswaar vereenvoudiging, maar brengt ook zijn eigen complexiteit met zich mee, waaronder keuze, datakwaliteit, consistentie en veiligheid. Het hebben van een bewezen one-stop-shop die de infrastructuur, software en diensten ondersteunt die nodig zijn om waarde uit AI te realiseren, kan de risico’s verminderen en de kosten verlagen”, aldus Dave Vellante, hoofdanalist bij theCUBE Research. “De end-to-end-mogelijkheden van Dell vormen een kerndifferentiator die zich naar onze mening zal vertalen in AI. De Dell AI Factory met NVIDIA is een voorbeeld van een AI-oplossing die is ontworpen om de adoptie van opkomende AI-workloads te vereenvoudigen.”

Beschikbaarheid

  • Dell PowerEdge XE9680L-servers zullen beschikbaar zijn in de tweede helft van 2024.
  • Dell NativeEdge-implementatieblauwdrukken voor NVIDIA zullen vanaf de tweede helft van 2024 wereldwijd beschikbaar zijn.
  • Dell Generatieve AI-oplossing voor digitale assistenten en implementatieservices voor digitale assistenten zijn nu beschikbaar in Noord-Amerika.
  • Dell AI Factory met NVIDIA-mogelijkheden voor geautomatiseerde implementatie, mogelijk gemaakt door professionele Dell-services, zal beschikbaar zijn in de tweede helft van 2024. NVIDIA NIM-microservices zijn vanaf vandaag beschikbaar.
  • Dell Accelerator Services voor RAG op Precision AI-werkstations zijn eind mei beschikbaar in de Verenigde Staten.
Continue Reading