Connect with us

Golf

Edese Esther de Schiffart Wereldkampioen Pitch & Putt Golf

Published

on


2 juli 2024 om 16:59
Sport

Deel je nieuws

In een triomfantelijke overwinning heeft Esther de Schiffart geschiedenis geschreven door wereldkampioen Pitch & Putt te worden bij de dames. Het wereldkampioenschap vond plaats in het Spaanse Vigo van 27 t/m 30 juni 2024, waar de beste spelers van over de hele wereld samenkwamen om hun vaardigheden te tonen. De overwinning van Esther markeert een belangrijke mijlpaal en een schitterende prestatie voor de Nederlandse Golf- en Pitch & Putt wereld. Bij de heren won de Spaanse Manuel Amor Royo.

Ook drie andere Edenaren deden mee aan WK, te weten Jop Verheggen, Maurits Rangkouw en Maurice Moller. Zij eindigden in een heel sterk en groot deelnemersveld van ruim 140 man in de categorie heren respectievelijk 32e, 42e en 87e. 

Pitch & Putt in Nederland

Pitch & Putt is een vorm van golf die op een kortere baan wordt gespeeld met afstanden per hole tussen de 30 en 90 meter. De Edenaren zijn lid op Pitch & Putt Papendal en spelen daar wekelijks competitie. Tevens doen zij mee aan nationale toernooien en NK’s die op verschillende banen door het hele land gespeeld worden. Pitch & Putt is een sport die steeds meer aan populariteit wint in Nederland. De toegankelijkheid en het plezier van het spel maken het een favoriet onder mensen van alle leeftijden. Esther de Schiffart’s overwinning komt op een moment dat de sport groeit en steeds meer aandacht krijgt. De Nederlandse Pitch & Putt Bond heeft ambitieuze plannen om de sport verder te promoten en meer mensen aan te moedigen deel te nemen. De overwinning van Esther zal ongetwijfeld bijdragen aan de zichtbaarheid en populariteit van Pitch & Putt in Nederland.

Over de Nederlandse Pitch & Putt Bond

De Pitch & Putt Bond Nederland (PPBN) is de officiële organisatie voor Pitch & Putt in Nederland. De bond zet zich in voor de promotie van de sport, organiseert nationale competities en ondersteunt spelers van alle niveaus. Met een groeiend aantal leden en banen in heel Nederland, streeft de PPBN ernaar Pitch & Putt toegankelijk en plezierig te maken voor iedereen.

Continue Reading