Connect with us

Travel

Eerste TUI-laadpaal voor elektrisch vervoer geplaatst op Aruba – Reisbizz

Published

on

Op het parkeerterrein van het Amsterdam Manor Beach Resort op Aruba staat sinds kort een TUI-laadpaal voor elektrische voertuigen. Het is de eerste van in totaal 15 laadpalen die de reisorganisatie samen met Dynaf op Aruba plaatst. De paal is onderdeel van het project dat TUI eind 2022 is gestart en waarmee op alle drie de ABC-eilanden een netwerk van laadpalen wordt geïnstalleerd.

“Aruba, Bonaire en Curaçao zijn voor TUI belangrijke bestemmingen. Jaarlijks genieten veel van onze gasten hier van hun vakantie. Wij vinden het belangrijk dat ook volgende generaties van de eilanden kunnen blijven genieten”, zegt Antoin Klein Hofmeijer, Head of TUI Dutch Caribbean. “Daarom investeren wij in lokale initiatieven die verduurzaming ondersteunen. Samen met de lokale organisatie Dynaf wordt een netwerk van in totaal 55 laadpalen geïnstalleerd op de ABC-eilanden, waarvan 15 op Aruba, 10 op Bonaire en 30 op Curaçao. Om zo elektrisch rijden te stimuleren en de overgang naar duurzaam vervoer te versnellen.”

Na de eerste laadpaal bij het Amsterdam Manor Beach Resort worden de komende tijd nog 14 palen op Aruba geïnstalleerd. Ze komen op diverse plaatsen te staan, zowel bij hotels als op openbare locaties als een supermarkt en populaire toeristische hotspots, zodat vakantiegangers én lokale bevolking gebruik kunnen maken van de laadpalen.

Fair Travel
TUI financiert de laadpalen met een deel van de opbrengst van het Fair Travel product dat sinds 2022 in België en Nederland wordt verkocht. Bij een Fair Travel reis is € 2,- per persoon in de reissom opgenomen. TUI verdubbelt dat bedrag. De bijdrage wordt besteed aan projecten die de lokale bevolking en economie steunen (via de TUI Care Foundation) en aan het verduurzamen van mobiliteit. Bovendien verblijf je met een Fair Travel reis altijd in een accommodatie met een erkend duurzaamheidslabel. In het eerste jaar van Fair Travel in Nederland en België samen is een bedrag bijeen gebracht van ruim € 2,3 miljoen. De helft daarvan is gedoneerd aan TUI Care Foundation, de andere helft wordt geïnvesteerd in verschillende mobiliteitsprojecten waar het laadpalenproject op de ABC-eilanden er een van is.

Continue Reading