Connect with us

Shopping

Grote verandering in winkelstraat: schoenenwinkel Sacha sluit winkels

Published

on

Schoenenwinkel Sacha verdwijnt bijna helemaal uit de winkelstraat. De winkelketen heeft aangekondigd een groot aantal van haar fysieke winkels te sluiten. Volgens een woordvoerder gaat het om een “nieuwe strategische richting”. Het besluit volgt op een faillissement van de Belgische retailtak van de winkel.

De schoenenketen gaat bijna volledig online verder, laat marketingdirecteur Cecile Termeer desgevraagd aan Hart van Nederland weten. Een beperkt aantal fysieke winkels zal blijven bestaan, maar welke winkels dat precies zijn, is nog niet bekend. Het bedrijf zou nog in het besluitvormingsproces zitten.

Het bedrijf gaat zich dus vooral richten op de online markt. Het besluit komt volgens Termeer door “te hoge kostenstijgingen die het traditionele retailverdienmodel onder druk zetten”. Volgens Termeer shopt de klant steeds meer online, en sluit daarom deze strategie beter bij de huidige en toekomstige behoeften van het merk en de klant. 

Herplaatsing personeel

Volgens de keten gaan er geen ontslagen vallen door de nieuwe strategie. Het personeel dat door de sluiting wordt getroffen, kan herplaatst worden bij een van de andere merken van het bedrijf, zoals Manfield of Sissy-boy, aldus Termeer.

In 2020 werd schoenenketen Sacha failliet verklaard in België. De zeventien Belgische winkels met 140 personeelsleden gingen dicht, aldus De Standaard. De Termeer Groep gaf aan een doorstart te willen maken.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Continue Reading