Connect with us

World

Guido Bartels is global managing director cloud bij Xebia

Published

on

De clouddivisie van Xebia ondersteunt organisaties in verschillende sectoren bij het ontwerpen en ontwikkelen van hun transformatie naar een cloud native-omgeving. Xebia helpt organisaties hun bestaande infrastructuur en systemen over te zetten naar de cloud, en digital natives met het optimaliseren van de inzet van cloudtechnologie. Xebia biedt bij alle facetten van deze transformatie ondersteuning. Denk daarbij aan het bouwen van een betrouwbare en schaalbare infrastructuur, het implementeren van cloud-native oplossingen, het beoordelen van in-house kennis, het beheren van cloud-uitgaven tot het trainen van teams.

Nauwe samenwerking met grootste cloudproviders

Xebia heeft uitstekende en langlopende relaties opgebouwd met de grootste cloudproviders. Bartels is verantwoordelijk om deze relaties naar een hoger niveau te tillen. Hij zal het volledige cloudportfolio onder zijn hoede nemen, van multi-cloud consulting en het ontwerp en de implementatie van architectuur tot cloudkostenbeheer, training en managed services. Met de benoeming van Bartels wil Xebia beter in staat zijn organisaties te helpen bij hun cloud-native transitie.

Bartels werkte de afgelopen 24 jaar in verschillende landen. Voordat hij naar Xebia kwam, werkte hij bij Amazon Web Services, waar hij onder meer managing director voor de Scandinavische en Baltische staten was. In vier jaar lanceerde hij met succes de vijfde EMEA Infrastructuur Regio van AWS in Stockholm en verdrievoudigde de omvang van de business van AWS.

Daarnaast heeft hij meer dan twintig jaar ervaring bij IBM, waar hij werkzaam was als general manager voor de wereldwijde Energy & Utilities industrie en als managing director voor de Scandinavische regio. In zijn laatste negen jaar bij IBM bekleedde hij ook een positie in het Senior Leadership Team van het bedrijf. Bartels’ expertise in duurzaamheid heeft hem al vroeg een thoughtleader in zijn vakgebied gemaakt. Verder is bij gedurende twee opeenvolgende termijnen van twee jaar lid geweest van het Electricity Advisory Committee (EAC) van het Amerikaanse Ministerie van Energie (DOE).

Richting geven aan cloudtoekomst Xebia

Anand Sahay, wereldwijd CEO van Xebia: “We verwelkomen Guido Bartels als strategisch leidinggevende om de toekomstige richting voor cloud bij Xebia wereldwijd uit te stippelen en uit te voeren. Zijn lange samenwerking met alle toonaangevende cloudserviceproviders en zijn ervaring als transformationleader helpen ons oplossingen te creëren en nauw samen te werken met al onze stakeholders. Met hem in ons team verwachten we onze cloudcapaciteiten te versterken en ons klantenbestand te laten groeien.”

Guido Bartels, global managing director cloud bij Xebia zegt zelf: “Mijn hele carrière heb ik al een passie voor het creëren van waarde voor de klant, op het snijvlak van geavanceerde technologieën en diepgaande zakelijke inzichten. Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij een team dat autoriteit op het gebied van digitale transformatie als missie heeft. Xebia helpt top 250 bedrijven van de wereld om digitale uitdagingen te overwinnen, innovatie te omarmen en nieuwe bedrijfsmodellen te implementeren. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s ervoor te zorgen dat we het volledige potentieel van de cloud ontsluiten voor onze klanten.”

Continue Reading