Connect with us

Basketball

Honderden mensen op wachtlijst: basketbal steeds populairder

Published

on

Basketbal is wereldwijd vooral bekend door de NBA in de Verenigde Staten, maar ook hier in Nederland is de sport mateloos populair aan het worden. Op de Olympische Spelen doet Nederland tegenwoordig zelfs mee in het 3×3 basketbal.

Een combinatie van die twee dingen maakt dat de wachtlijsten bij basketbalclubs in Nederland uitpuilen, zegt Maarten Hoffer, directeur van de Nederlandse Basketbal Bond (NBB).

“Onze sport groeit harder dan het aantal accommodaties dat de sport faciliteert. Er zijn simpelweg niet genoeg sporthallen waar onze verenigingen goede 5-tegen-5 trainingen kunnen houden en wedstrijden kunnen organiseren”, begint hij. En dat is een probleem in het hele land. “Het speelt bij verenigingen door heel Nederland.”

LeBron James

Volgens de bond is basketbal momenteel de snelst groeiende sport van ons land. “De groei komt door de zichtbaarheid van de sport. Via sociale media komen honderdduizenden Nederlanders met de NBA, LeBron James, Luka Doncic en Steph Curry in aanraking.”

De bond adviseert clubs bij hun gemeente aan te kloppen om het probleem aan te kaarten. “Op korte termijn zoeken we naar manieren om de beschikbare ruimte nog efficiënter in te zetten. Denk aan samenwerkingen met gemeentes om betaalde coaches overdag op vroegere tijdstippen basketbaltraining te laten geven.”

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Continue Reading