Connect with us

NBA

IJmuidense basketballer Malevy Leons (24) op proef bij NBA-club Oklahoma City Thunder 

Published

on

Leons werd niet gekozen in de jaarlijkse draft van de NBA, maar Oklahoma City Thunder (OKC) ziet de Nederlander toch als een talent met mogelijkheden. In Oklahoma deed hij al mee aan de ‘predraft workout’.

Bradley

Leons speelt al jaren in Amerika. Hij basketbalde eerst bij JUCO, voordat hij de overstap maakte naar Bradley University. Daar speelde hij van 2021 tot 2024 college basketbal.

Als Leons een goede indruk maakt in zijn proefperiode kan hij worden toegevoegd aan de opleidingsploeg van OKC in de G-League, de talentendivisie van de NBA. Oklahoma City Blue won in 2024 de landelijke titel van de minor league.

Succesvol

De draftperiode was voor het Nederlandse basketbal uiterst succesvol. Amsterdammer Quinten Post (24) werd gekozen door Golden State Warriors. Het was voor het eerst sinds 2009 dat er een Nederlander gedraft werd. De laatste keer was het Henk Norel.

Maar ook Jesse Edwards (24) en Tristan Enaruna (23) vonden na afloop van de draft een plekje bij een NBA-club. Amsterdammer Jesse Edwards heeft getekend bij Minnesota Timberwolves. Enaruna (Almere) maakte de overstap naar de Boston Celtics. De twee moeten zich net als Leons waarschijnlijk eerst bewijzen in de G-League, voordat ze minuten kunnen maken in de NBA.

Continue Reading