Connect with us

Basketball

Indeling landelijke competities (5-5) voor seizoen 2024-2025

Published

on

De indeling van de verschillende landelijke 5-tegen-5 competities voor volgend seizoen zijn bekend. Afgelopen maandag 3 juni keurde het bestuur van de NBB de definitieve indeling daarvan goed.

De bond had bij het vaststellen van de competities als doel om teams te laten strijden voor plaatsing. Afgelopen seizoen is daarom een promotie/degradatieregeling ingevoerd en toegepast, en hoewel die nog aangescherpt moet worden, heeft die gewerkt. Het aantal open plekken in de competitiesamenstelling is namelijk aanzienlijk teruggebracht, wat het proces van indeling voor de nieuwe competities heeft geholpen.

Komend seizoen verbetert de NBB de promotie/degradatieregeling nog verder en gaat de bond verder met dit proces.

De rechthebbende posities en toekenning van vrije inschrijvingen vormden, na zorgvuldige processen en beraad, de basis van deze indelingen. Bij vrije inschrijvingen hanteerde de bond de criteria zoals die zijn vastgelegd in artikel 4.1 van het Handboek Competities.

Opmerkingen bij de competitie-indeling
  • Reserveteams staan op alfabetische volgorde. De rangschikking van de reserves wordt niet gepubliceerd.
  • Enkele teams zijn door het niet (tijdig) voldoen aan de leveringsplicht van scheidsrechters niet opgenomen in de indeling. Teams die niet voldoen aan deze inschrijfvoorwaarde zijn ook niet op de reservelijst meegenomen.
  • De codevoorkeuren zijn niet in de publicatie verwerkt. Het gaat hier enkel om de indelingen in de divisies én poules. Over de codeverdeling communiceert Competitiezaken via e-mail rechtstreeks met de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen.
  • Het kan voorkomen dat nog niet alle gewenste rapportage- of sponsornamen zijn verwerkt. Dit wordt voor de publicatie van de wedstrijden in Sportlink nog gecorrigeerd en aangepast.
Indeling
Vragen

Mocht je naar aanleiding van de indeling van de landelijke competities een vraag hebben, dan verzoeken wij je contact op te nemen met de Wedstrijdsecretaris van je vereniging. Indien nodig kan de Wedstrijdsecretaris van je vereniging vervolgens contact opnemen met de afdeling Competitiezaken.

Continue Reading