Connect with us

NFL

KNVB sluit zich aan bij Football For The Goals

Published

on

De KNVB wil het voetbal naar een hoger niveau brengen en een positieve impact hebben op de samenleving. – Foto: KNVB Media

De KNVB sluit zich aan bij het initiatief Football For The Goals van de Verenigde Naties (VN) dat een wereldwijd platform biedt voor het voetbal om zich bezig te houden met en te pleiten voor de Sustainable Development Goals (SDG’s). De VN wil verder bouwen op de maatschappelijke waarde van voetbal en samenwerken met de voetbalwereld aan maatschappelijke ontwikkelingsdoelen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en inclusie.

De KNVB wil het voetbal naar een hoger niveau brengen en een positieve impact hebben op de samenleving. In lijn met ons strategisch plan voor 2022-2026 streven we ernaar om deze maatschappelijk impact nog zichtbaarder te maken. Bij de KNVB geloven we sterk in de kracht van voetbal als middel om de mensen samen te brengen. Dit doen we onder meer in het internationale programma WorldCoaches, waarbij we laten zien hoe voetbal en een gezonde en sociale leefomgeving elkaar kunnen versterken.

Ons voetbal is van iedereen

Daarnaast zetten we ons al geruime tijd in met het aanvalsplan tegen racisme en discriminatie, genaamd ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’. Hiermee willen we maatschappelijke thema’s binnen het voetbal aankaarten en een veilige en inclusieve omgeving creëren voor iedereen.

Met initiatieven zoals Walking Football, Beweegalliantie, sportakkoord en de Groene Club, streven we naar gezondheid en duurzaamheid in de samenleving. Bovendien tonen we onze betrokkenheid bij bescherming van mensenrechten door ons in te zetten voor een maatschappelijk bewuste deelname aan WK’s en EK’s.

Samen maken we een verschil

Al deze programma’s laten zien dat de KNVB zich vol overgave inzet voor een positieve maatschappelijke impact. We zijn allereerst bezig met voetbal op het veld, maar denken ook na over hoe we kunnen bijdragen aan maatschappelijke ontwikkelingsdoelen. Samen met onze partners streven we naar een betere wereld, waarin voetbal een krachtig middel is voor positieve verandering.  

Door samen te werken binnen het FFTG-netwerk kunnen we onze krachten bundelen, ideeën uitwisselen en gezamenlijk streven naar een inclusieve, duurzame en gezonde toekomst. Dit biedt niet alleen mogelijkheden om onze bestaande initiatieven te versterken, maar ook om nieuwe en innovatieve benaderingen te ontwikkelen om de wereld vanuit het voetbal een betere plek te maken. Samen maken we een verschil, stap voor stap, op weg naar een positieve verandering voor iedereen.

Football For The Goals
Football For The Goals
Ga naar meer informatie over Football For The Goals.

Continue Reading