Connect with us

Horoscope

Kunstateliers geopend in Zuid-Holland tijdens het Landelijk Atelierweekend

Published

on

Op 22 en 23 juni vindt de elfde editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan honderden ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar en zo meer te weten te komen over zijn werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie van het Landelijk Atelierweekend is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebbers en kunstenaars.

Open ateliers in de provincie Zuid-Holland

Honderden kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 22 en 23 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces.

In de provincie Zuid-Holland hebben zich momenteel, een maand voor het Landelijk Atelierweekend, ruim 30 kunstenaars aangesloten. In de regio’s Rotterdam en Den Haag zijn de meeste ateliers in deze provincie geopend maar ook in Hoeksche Waard, Oud- en Nieuw Beijerland, Rhoon, Poortugaal en Reeuwijk zijn ateliers gratis te bezoeken

Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden zien welke ateliers geopend zijn. Een zoekfunctie en een interactieve kaart maken het vinden van deelnemende ateliers in de regio eenvoudig.

Aanmelden nog mogelijk voor kunstenaars

Kunstenaars die ook nog graag willen aansluiten bij het grootste open atelier weekend van Nederland kunnen zich momenteel nog aanmelden. De organisatie roept op om uiterlijk in de eerste week van juni aan te melden. Alle informatie over het Landelijk Atelierweekend en de deelnamemogelijkheden zijn te vinden via de website https://www.landelijkatelierweekend.nl/

Kunstenaars gevestigd in de gemeente Albrandswaard kunnen, via hun gemeente, gratis deelnemen aan het Landelijk Atelierweekend wanneer zij zich aanmelden via de unieke aanmeldlink van de gemeente.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Continue Reading