Connect with us

Sports

Kylian Mbappé wilt naar eigen zeggen ‘gewoon’ meespelen tegen Nederland ondanks neusbreuk

Published

on

Met nog maar één dag te gaan tot de clash tussen Nederland en Frankrijk blijven de geruchten over de neus van Kylian Mbappé zich voortzetten. De Fransman brak afgelopen maandag zijn neus in de wedstrijd tegen Oostenrijk en sindsdien is er geen touw aan vast te knopen of de spits wel of niet in actie zal komen tegen Nederland. Nadat Kylian Mbappé gister hintte in een Instagram bericht naar een terugkeer, wordt vandaag door de woordvoerder van de Franse selectie bevestigd dat Mbappé geen genoegen neemt met een plek op de bank.

De disndag na de wedstrijd van Frankrijk maakte de Franse voetbalbond bekend dat Mbappé niet geöpereerd hoeft te worden aan zijn neus. De dag erna bevestigde bondscoach Didier Deschamps echter dat zijn aanvoerder na het toernooi wel degelijk onder het mes moet en gingen Franse media er vanuit dat de Fransman in ieder geval de wedstrijd tegen Nederland moet laten schieten.

Op diezelfde dag, gisteren dus, plaatste het slachtoffer een foto op Instagram met de tekst “Zonder risico’s zijn er geen overwinningen” en leek daarmee sterk te hinten wél klaar te zijn voor pot tegen Nederland. Bovendien verscheen hij veel eerder op het trainingsveld dan verwacht en droeg daarbij geen masker, terwijl hij het toernooi volgens de Franse bond gaat afmaken mét een masker op.

Kortom is er nog totaal geen zekerheid of, wanneer en hoe we Kylian Mbappé kunnen verwachten om vrijdag avond 21:00 in de wedstrijd tegen Nederland. De spits lijkt zelf echter wel zeker van zijn zaak en wil tegen Nederland ‘gewoon’ spelen, bevestigt een woordvoerder van Les Bleus tegenover de NOS. In de laatste training voor de wedstrijd, die vanavond plaatsvindt, gaat Mbappé zijn speciale masker testen en zal daardoor weten of hij wel of niet kan spelen.

Niet alleen achter Mbappé staat een vraagteken in aanloop naar de wedstrijd in Leipzig. Naast de aanvoerder deden ook Theo Hernández, William Saliba en Dayot Upamecano woensdag niet mee aan de groepstraining van Frankrijk. Hernández en Saliba waren wel gespot op de training, maar Hernández hield het bij fietsen en Saliba bij hardlopen. Upamecano, kampt met een spierblessure en verscheen helemaal niet op het veld.

Continue Reading