Connect with us

Shopping

Lingerieketen Hunkemöller lijdt groot verlies en sluit winkels

Published

on

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller heeft in 2023 een fors nettoverlies geleden van maar liefst 141,8 miljoen euro. De moeilijke markt dwong het bedrijf vorig jaar om 45 winkels te sluiten en dit jaar zullen er nog eens 45 winkels hun deuren definitief sluiten, meldt RTL Z.

Omdat consumenten minder te besteden hadden en de kosten voor Hunkemöller stegen nemen de problemen toe voor de keten. De sluiting van 90 winkels wereldwijd komt neer op ongeveer 1 op de 10 winkels van Hunkemöller. Het is nog niet duidelijk of ook Nederlandse winkels de deuren definitief zullen moeten sluiten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Fysieke winkels

Overigens worden de sluitingen deels gecompenseerd met nieuwe openingen op andere plekken. In 2023 werden elf nieuwe zaken geopend en dit jaar staan er zeker nog zes nieuwe openingen gepland.

Afgelopen jaar waren de fysieke winkels van Hunkemöller goed voor bijna 72 procent van de totale omzet. De rest van de omzet komt via de website en online winkels van derden, zoals Zalando.

Continue Reading