Connect with us

Sports

LIVE EK. Grote teleurstelling ondanks kwalificatie van Rode Duivels – Frankrijk is volgende tegenstander

Published

on

Scheidsrechters Zwayer en Vincic nemen halve finales voor hun rekening

De Duitser Felix Zwayer (Nederland – Engeland) en de Sloveen Slavko Vincic (Spanje – Frankrijk) zijn door de Europese Voetbalconfederatie UEFA aangeduid als scheidsrechters voor de halve finales op het EK voetbal in Duitsland, dat zijn laatste week is ingegaan.

De halve finales worden dinsdagavond in München op gang getrapt met de clash tussen Spanje en Frankrijk. Slavko Vincic is dan de scheidsrechter. Begin vorige maand was hij in Londen de ref tijdens de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. 

Woensdagavond staat Nederland in Dortmund tegenover Engeland. Oranje krijgt dan voor de tweede keer dit toernooi Zwayer als scheidsrechter. De 43-jarige Duitser was ook de scheidsrechter bij de door Nederland met 3-0 gewonnen achtste finale tegen Roemenië. 

In december 2021 kwam Zwayer in eigen land in opspraak nadat hij bij de topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München enkele dubieuze beslissingen had genomen, waarover hij vanuit Dortmund felle kritiek kreeg. Door alle ophef besloot hij rust te nemen en na te denken over zijn toekomst. Twee maanden later maakte hij bekend zijn scheidsrechtersloopbaan te vervolgen.

Engels international Jude Bellingham van Real Madrid, die toen nog bij Borussia Dortmund voetbalde, beschuldigde Zwayer toen indirect van omkoping, daarbij zinspelend op het matchfixing-schandaal rond arbiter Robert Hoyzer van 17 jaar eerder. Zwayer was daarbij als kroongetuige betrokken en werd voor een half jaar geschorst. Hij heeft altijd ontkend iets verkeerds te hebben gedaan. 

Continue Reading