Connect with us

Bussiness

Main Capital Partners investeert Financial Management…

Published

on

windata is een belangrijke speler op het gebied van betalingsoplossingen en geniet een sterke positie in de DACH-regio, met name in de banksector en onder het MKB. Meer dan 6,000 nationale en internationale bedrijven, waaronder veel marktleiders, optimaliseren hun financiële beheerprocessen met windata-oplossingen. Delen van het productportfolio worden gedistribueerd door bankinstellingen zoals Volksbanken en Raiffeisenbanken, evenals Sparkassen, Postbanken en private banken. Het vlaggenschipproduct van het bedrijf is “konfipay”. Deze op REST API gebaseerde webservice vereenvoudigt het dagelijkse werk door een directe, gesloten lus en volledig automatiseerbare communicatie mogelijk te maken tussen het ERP-systeem en de bank. Hierdoor worden alle financiële beheerprocessen geconcentreerd op de centrale bedrijfsoplossing op een efficiënte en transparante manier.

Michael Rudhart, CEO, blijft aandeelhouder en algemeen directeur en zal samen met Main de volgende groeifase van windata vormgeven. Main zal actief windata ondersteunen bij het verder versnellen van zijn sterke groeimomentum door nieuwe modules en functies op de markt te brengen en het bedrijf verder te internationaliseren. Naast organische groei-initiatieven zullen strategische add-on-acquisities een belangrijke pijler zijn van de groeistrategie. Deze ontwikkelingen zullen dienen om het innovatieve productportfolio verder aan te vullen, de geografische aanwezigheid van het bedrijf uit te breiden en zijn marktpositie te consolideren. De geplande initiatieven zullen een positief effect hebben op de klanten en zakelijke partners van windata, aangezien zij zullen profiteren van een nog intelligentere productportfolio als gevolg van strategische acquisities. 

Elektronische facturering

Michael Rudhart, algemeen directeur van windata, zegt: “Onze klanten en partners weten dat ze op ons kunnen rekenen voor onze innovatieve en veilige oplossingen, evenals onze klantgerichte service om hun processen te automatiseren en zo aanzienlijke efficiëntiewinsten te behalen. De regelgevende vereisten als gevolg van de EU-richtlijn inzake elektronische facturering, het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en de behoefte aan geautomatiseerde en internationale oplossingen zijn slechts enkele van de redenen waarom we momenteel zo veel vraag in de markt ervaren. We zijn ervan overtuigd dat onze strategische samenwerking met Main ons zal helpen om onze geplande groeitrajectorie voort te zetten en verder te versnellen. We zien een grote vraag naar onze diensten vanuit zowel het MKB als banken en met de steun van Main zullen we onze bereikbaarheid blijven vergroten, zowel in de DACH-regio als daarbuiten. Het is daarom de juiste beslissing om te vertrouwen op de strategische expertise en marktkennis van Main in samenwerking met het Performance Excellence-team en het Market Intelligence-team om onze groeiambities te realiseren.”

Yves Souren, Investment Director bij Main Capital Partners, sluit af: “Na windata en het team jarenlang te hebben gekend, zijn we erg enthousiast over de samenwerking en zijn we enthousiast over het groeimomentum en de vooruitzichten van het bedrijf. Met een jaarlijkse groei van meer dan 20% in terugkerende inkomsten is windata duidelijk een winnaar op de markt voor financieel beheeroplossingen. Bovendien zal het bedrijf blijven profiteren van regelgevende ontwikkelingen zoals e-invoicing en Peppol. We zijn ervan overtuigd dat onze gerichte organische groei-initiatieven in combinatie met een selectieve koop-en-bouwstrategie zullen resulteren in een verbeterd productaanbod voor bestaande en nieuwe klanten. We kijken ernaar uit om onze ervaring met B2B-softwarebedrijven te delen met Michael en het windata-team te ondersteunen in hun voortdurende succesverhaal.”

Continue Reading