Connect with us

Horoscope

Metallica en andere grote namen zijn klant van dit bedrijf in Emmeloord

Published

on

Ze staan vaak in de Ziggo Dome en AFAS Live, worden bij veel grote festivals gebruikt en reizen zelfs met bekende artiesten als Metallica door Europa: de veiligheidshekken van Dutch Barrier. Deze speciale drang- en toegangshekken voor grote aantallen publiek worden verkocht en verhuurd vanuit Emmeloord en ze worden daar ook grotendeels gemaakt.

Dutch Barrier streek in 2022 neer in de panden van de vertrokken drukkerij Hoekstra op bedrijventerrein Nagelerweg. Sindsdien is er in de loodsen in Emmeloord al zo’n 6,5 kilometer aan hekwerk geproduceerd.

Cees Muurling is één van de oprichters van het bedrijf. Hij werkte jaren bij concertorganisator Mojo. Dit bedrijf ontwikkelde zelf aanvankelijk ook al ‘barriers’, maar heeft dat bedrijfsonderdeel later afgestoten.

Muurling en zijn partners doken in het gat in de markt en mogen inmiddels veel grote namen tot hun klanten rekenen.

Meereizend personeel en maatwerk
Het Emmeloordse bedrijf heeft een aantal standaardhekken, maar levert ook maatwerk. Wanneer een muziekgroep werkt met een afwijkend podium, bijvoorbeeld een ronde vorm, reizen er soms medewerkers uit Emmeloord mee door Europa om in concertzalen de plaatsing van de hekken aan te sturen.

Op verzoek van artiesten worden de hekken ook aangepast naar persoonlijke wensen. Zo is er onlangs voor een Australische zanger – de naam laat Muurling in het midden – een barrier gemaakt die het voor de artiest mogelijk maakt om heel dichtbij zijn publiek te komen.

Speciaal voor dit hek is iemand van het buitenlandse management van de zanger naar Emmeloord afgereisd om het hek te keuren. Over het werk was het management tevreden, maar het podium voor de zanger moest nog wel 30 centimeter lager worden. Ook zo’n aanpassing wordt dan weer doorgevoerd.

De kracht van de ‘Dutch Barriers’ zit hem er volgens Muurling in dat de hekken heel stevig zijn, maar ook snel opgebouwd of afgebroken kunnen worden.

Dat laatste is handig, omdat de ‘barriers’ bij veel evenementen pas op het allerlaatst geplaatst kunnen worden en vervolgens bij opruimwerkzaamheden eigenlijk ook direct al ‘in de weg staan’. Omdat de hekken allemaal exact dezelfde afmetingen hebben, zijn de losse onderdelen bovendien gemakkelijk te combineren.

Buitenlandse klanten
De hekken staan dus veel op Nederlandse festivals en concerten, maar vinden ook hun weg naar verre oorden. Verhuurd wordt er onder meer aan de festivals Sziget in Hongarije, Hellfest in Frankrijk en Glastonbury in Engeland.

In verschillende landen hebben verhuurbedrijven en zalen ook hun eigen ‘barriers’ uit Emmeloord aangeschaft. Zo staan ze tegenwoordig in de Spektrum Arena in Oslo, op het Bergen Live Festival in Noorwegen en zelfs in een zaal in Japan.

Continue Reading