Connect with us

Fashion

Online kledingbesteding gemiddeld 136 euro in Nederland

Published

on

Nederlanders betalen gemiddeld 136 euro per aankoop voor kleding in webshops. Dit is een stuk hoger dan het gemiddelde bedrag van 74 euro in fysieke winkels. Jaarlijks besteed de gemiddelde Nederlander 675 euro aan kleding. Jongeren en vrouwen geven het meest uit aan deze productcategorie.

De online modemarkt is al jaren aan het groeien. Naar verwachting bereikt de Europese online mode- en beautymarkt in 2026 een omzet van 144 miljard euro. Nu blijkt uit onderzoek van Multiscope, onder bijna 5.200 Nederlanders, dat er in ons land online zelfs meer wordt uitgegeven aan kleding dan in fysieke winkels.

18- tot en met 34-jarigen geven het meest uit

Gemiddeld geven mensen in ons land 92 euro per aankoop uit bij kledingwinkels of webshops. In een heel jaar besteed de gemiddelde Nederlander 675 euro aan kleding.

50-plussers geven jaarlijks het minst uit aan kleding.

Er zijn verschillen te zien als we kijken naar leeftijdscategorieën. Mensen tussen de 18 en 34 jaar oud geven jaarlijks het meest uit aan kleding (gemiddeld 1.094 euro). Dit gemiddelde ligt bij de 50-plussers op 501 euro, waarmee zij het minst uitgeven.

Vrouwen besteden meer en kopen vaker kleding

Het onderzoek laat ook zien dat vrouwen gemiddeld meer besteden aan kleding dan mannen. Per aankoop besteden vrouwen namelijk gemiddeld 95 euro bij kledingwinkels of webshops. Bij mannen is dit 88 euro.

‘Jaarlijks geven vrouwen gemiddeld 845 euro uit aan kleding. Bij mannen is dit gemiddeld 467 euro.’

Daarnaast kopen vrouwen vaker kleding (8,9 aankopen per jaar) dan mannen (5,4 aankopen per jaar). Dit zorgt ervoor dat vrouwen over het gehele jaar gemiddeld 845 euro uitgeven aan kleding. Het gemiddelde van mannen ligt een stuk lager, op 467 euro. Mannen doen dit ook bij minder winkels en webshops (gemiddeld 2,4) dan vrouwen (gemiddeld 3,7).

Besteding bij Zalando gemiddeld 118 euro

Nederlanders kopen kleding voor gemiddeld 118 euro per aankoop bij Zalando. Dit is de hoogste gemiddelde besteding van alle pure online spelers. Als we kijken naar alle kledingwinkels en webshops samen, is de gemiddelde besteding bij de Bijenkorf het hoogst, met 229 euro.

Continue Reading