Connect with us

Tennis

Op deze plekken tank je het goedkoopst in Nederland

Published

on

Wil je goedkoop tanken in Nederland? Dat is helaas niet mogelijk. Nee, dat is een grapje. Wel zijn de benzineprijzen een stuk hoger in ons kikkerlandje dan in de rest van Europa. Volgens ANWB betaal je gemiddeld zo’n 2,08 euro per liter benzine in Nederland. In Duitsland betaal je bijvoorbeeld 1,77 euro per liter en in België betaal je slechts 1,70 euro per liter.

In Nederland kun je dus niet zo goedkoop tanken als over de grens bij onze ooster- of zuiderburen. Tja, je kan niet alles hebben. Maar toch bespaar je in Nederland ook het liefst een paar euro. Daarom zet JFK de tien goedkoopste tankstations van Nederland voor je op een rij. Zo kun je straks tanken zonder tranen.

Lees ook: Waarom je nooit moet tanken na de klik

Goedkoop tanken in Nederland

De pomp van Shell aan de snelweg is duurder dan de lokale pomp ergens in het noorden van Friesland. Zo ver komen de meesten onder ons nog wel. Maar waar is het tanken dan het duurst? En waar is tanken het goedkoopst in Nederland? Volgens de Meppeler Courant zijn er grote verschillen in benzineprijzen.

Volgens de krant betaal je voor de goedkoopste benzine in ons land zo’n 1,78 euro per liter (Euro 95). Deze pomp vind je in Rogat, een dorp in Meppel (Drenthe). Voor de duurste benzine in ons land betaal je zo’n 2,24 euro per liter (Euro 95). Er wordt niet vermeld waar deze pomp staat. Een verschil van 46 cent per liter, wat je op een volle tank van 50 liter maar liefst 23 euro kan schelen.

Top 10 goedkoopste tankstations

Waar kun je dan het goedkoopst tanken in Nederland? Bekijk de top tien lijst hieronder.

  1. Fieten Olie: 1,789 euro (Rogat)
  2. Joontjes Kreditank: 1,796 euro (Steenwijk)
  3. Oliehandel Kreuze BV: 1,799 euro (Steenwijk)
  4. Kreuze Dolderweg: 1,799 euro (Steenwijk)
  5. Supertank Rogat: 1,809 euro (Rogat)
  6. Fieten Olie: 1,829 euro (Uithuizen)
  7. Tamoil Express: 1,829 euro (Steenwijk)
  8. Texaco Oudehorne Van Damme: 1,849 euro (Oudehorne)
  9. Sakko Industrieweg: 1,849 euro (Groningen)
  10. Fieten Olie: 1,849 euro (Gorredijk)
Continue Reading