Connect with us

Horoscope

Sprinters Eugene en Jaime Omalla komen vanaf nu uit voor Nederland

Published

on

De tweeling Eugene en Jaime Omalla komen vanaf nu uit voor Nederland. Dit nieuws werd onlangs bevestigd door Laurent Meuwly, de bondscoach van het Nederlands team. Bij de 23-jarige broers staat er sinds kort dus geen ‘UGA’ maar ‘NED’ achter hun namen.

Eugene en Jaime Omalla naar Nederland

Deze tweeling, gespecialiseerd op de 400m, hebben een Oegandese vader en een Nederlandse moeder. Tot vorige week kwamen ze daarom uit voor Oeganda. Op dit moment studeren de broers in Amerika, waar ze ook uit komen voor het atletiekteam van de Universiteit van Kansas in de Verenigde Staten. Voor ons zijn Eugene en Jaime geen onbekenden, ze hebben namelijk en paar jaar in Nederland gewoond voordat ze hier gingen studeren.

Aanwinst 4x400m estafetteploeg

Mogelijk is Eugene Omalla een mooie aanwinst voor de 4×400 meter estafetteploeg. Hij liep onlangs 45.18 op de 400 meter indoor in Texas. Dat is sneller dan het Nederlandse record van Liemarvin Bonevacia. Jamie’s indoor PR zit op 46.81. Ook dat is een hele snelle tijd die potentie biedt voor het Nederlands estafetteteam.

EK Rome, WK Bahama’s en Olympische Spelen?

Bondscoach Meuwly laat weten dat ze in juni tijdens de EK atletiek in Rome nog niet voor Nederland in actie komen, omdat ze eerst het seizoen aan de universiteit afmaken. Er bestaat wel een kans dat Eugene, de snelste van de twee, zijn debuut maakt tijdens de WK op de Bahama’s. De kans bestaat ook dat ze geselecteerd worden voor de Olympische Spelen, bijvoorbeeld bij de gemengde estafette. Omdat het sterke sprinters zijn, kunnen hierdoor de snelste atleten in de voorronde rust krijgen. Wij houden jullie hier uiteraard van op de hoogte. Met dit bedrag beloont de Atletiekbond olympisch kampioenen.

Volg je Runner’s World al op Instagram en Facebook?

Continue Reading