Connect with us

Basketball

Twee spelers en coach ZZ Leiden genomineerd voor BNXT League Awards

Published

on

(Foto: Marja van Tilburg).

Leiden, 22 april 2022 om 15:39 uur door de redactie

Coach Geert Hammink en spelers Asbjørn Midtgaard en Worthy de Jong van ZZ Leiden zijn genomineerd voor een BNXT League Awards. Een vakjury van journalisten, aanvoerders en coaches hebben voor de verschillende awardcategorieen stemmen uitgebracht.

Midtgaard gaat op voor de prijs voor Most Valuable Player van de BNXT League. De Deense center krijgt concurrentie van Emmanuel Nzekwesi (Belfius Mons-Hainaut) en Levi Randolph (Filou Oostende). Geert Hammink is een van de drie coaches die in aanmerking komt voor Coach of the Year in Nederland. De twee andere kandidaten zijn Vincent van Sliedregt (Aris Leeuwarden) en Radenko Varagic (Basketbal Academie Limburg).

Drie punter voor De Jong
Worthy de Jong strijdt op drie fronten mee. Aangezien hij vrijwel altijd van de bank kwam, komt De Jong in aanmerking voor Sixth Man of the Year van alle teams in de BNXT League. De Jong heeft in zijn carrière al veel prijzen in de wacht gesleept, maar deze prijs zou een unicum zijn. Concurrentie komt van Mikael Jantunen (Filou Oostende) en Domien Loubry (Kangoeroes Basket Mechelen).

De Jong komt ook in aanmerking voor de prijs van de beste verdediger van de BNXT League. De beste verdediger van de Dutch Basketball League van afgelopen seizoen neemt het op tegen Joshua Heath (Leuven Bears) en Wenn Mukubu (Kangoeroes Basket Mechelen).

Daarnaast gaat De Jong ook nog op voor de award van Player of the Year in Nederland, met dien verstande dat het hier dan ook gaat om een Nederlandse speler. De twee andere kandidaten zijn Ralf de Pagter (Landstede Hammers) en Thomas van der Mars (Heroes Den Bosch).

Op zaterdag 30 april worden tijdens een Gala in Lint, nabij Antwerpen de winnaars van de BNXT Awards bekend gemaakt.

Leiden Sport

Continue Reading