Connect with us

Football

UEL: Lookman krijgt een zeer goede beoordeling in de 3-0 overwinning van Atalanta op Marseille

Published

on

Ademola Lookman kreeg een zeer goede beoordeling nadat ze Atalanta donderdagavond Marseille had geholpen om de Europa League-finale te bereiken.

De beoordeling is samengesteld door Get French Football News.

Lookman was het doelwit en leverde ook een assist toen Atalanta Marseille met 3-0 versloeg om zich te kwalificeren voor de allereerste Europa Cup-finale.

De Italianen gingen in totaal met 4-1 vooruit nadat ze Marseille vorige week donderdag op een 1-1 gelijkspel hadden gehouden in de heenwedstrijd.

Lookman opende de score in de 30e minuut voordat hij zijn teamgenoot Matteo Ruggeri opzette om er na 2 minuten 0-52 van te maken.

Na zijn indrukwekkende optreden kreeg Lookman een waardering van zeven op 10 van de Franse media.

Lees ook: Lookman genomineerd voor Europa League-speler van de week

Lookman heeft zijn doelpuntenaantal naar 12 gebracht en heeft dit seizoen ook acht assists in 40 wedstrijden in alle competities.

Atalanta neemt het nu op tegen Bayer Leverkusen in de Europa League-finale van dit seizoen, die wordt gehouden in Dublin, Ierland.

De nieuw gekroonde Bundesliga-kampioen versloeg AS Roma, nadat hij van 2-0 achter was gekomen en in de tweede etappe van de halve finale met 2-2 gelijk had gespeeld en op een totaal van 4-2 was gekomen.

Zowel Atalanta als Leverkusen zijn door naar de finale van hun respectievelijke nationale bekerfinale.

Terwijl Atalanta het in de Coppa Italia tegen Juventus zal opnemen, zal Leverkusen het opnemen tegen Kaiserslautern uit de lagere divisie.

Copyright © 2024 Completesports.com Alle rechten voorbehouden. De informatie op Completesports.com mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of gedistribueerd zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Completesports.com.

Continue Reading