Connect with us

Travel

VCK Travel Nederland overgenomen door Gray Dawes Travel

Published

on

Met de overname van VCK Travel verdwijnt een puur Nederlands bedrijf als travel management company van de markt. Volgens Berrevoets is de overname ook van groot strategisch belang, omdat de Britten zo na de Brexit weer voet aan de grond hebben binnen de Europese Unie.

VCK Travel blijft voorlopig kantoor houden op de huidige locatie in het havengebied van Amsterdam. Berrevoets sluit niet uit dat er een verhuizing plaatsvindt naar een andere locatie. Hij blijft directeur en eindverantwoordelijke voor de Nederlandse vestiging.

“Beide organisaties hebben een zelfde insteek naar de markt, met het bieden van complete oplossingen voor zakelijk reismanagement met een personal touch en unieke inhoud. Juist deze combinatie van persoonlijke aandacht, geavanceerde technologie en hoogwaardige inhoud zorgt ervoor dat ze zich onderscheiden in de zakenreisindustrie, en dit vormt dan ook de kern van hun aanhoudende succes”, aldus de Nederlander.

Bewondering
Suzanne Horner, de CEO van de Gray Dawes Group, meldt in een reactie de Nederlandse TMC te bewonderen. De overname van VCK Travel is de veertiende in een rij. “Onze klanten willen steeds vaker wereldwijde oplossingen, zelfs de kleinere. We zijn zeer succesvol geweest in het overnemen en integreren van bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. We weten goed hoe we dat moeten doen. En nu, na onze uitbreiding vorig jaar naar Australië en de Verenigde Staten, doen we dat internationaal.”

Horner vermeldt verder dat de omzet van het bedrijf alle verwachtingen overtreft en records blijft breken. “Gray Dawes bevindt zich in een uitstekende positie vanuit financieel oogpunt en is zeer vaardig om onze strategie daadwerkelijk te bevorderen, terwijl we alle delen van het bedrijf en nieuwe initiatieven blijven ontwikkelen. Het verwelkomen van VCK Travel in onze groep versterkt niet alleen onze positie en ons wereldwijde aanbod, maar maakt de omvang bijna dubbel zo groot.”

Berrevoets: “Ik ben verheugd voor het personeel van VCK Travel om deel uit te maken van zo’n ambitieuze, internationale TMC. Er zijn zoveel overeenkomsten tussen beide bedrijven, wat deze partnerschap tot een zeer natuurlijke match maakt.”

Gray Dawes Travel, een onderdeel van de Gray Dawes Group, is een onafhankelijke TMC gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft kantoren in Londen, Colchester, Manchester, Leeds, Leamington Spa en Edinburgh, evenals vestigingen in Australië in Sydney en Melbourne, en in de Verenigde Staten (New York en Miami). Het bedrijf exploiteert ook gespecialiseerde divisies voor MICE (Gray Dawes Events), vrije tijd (Ventur Luxury) en advies (Gray Dawes Consulting).

Gray Dawes, van oorsprong een scheepvaart- en verzekeringsbedrijf, werd opgericht in 1865 door de Schotse ondernemer Archibald Gray en zijn partner Edwin Sandys Dawes. Het bedrijf werd in 1927 een reisbureau en werd in 1958 een dochteronderneming van de Inchcape Group. In 1927 verkocht Gray Dawes Travel, in samenwerking met Imperial Airways, de eerste commerciële tickets op de route van Londen naar Caïro en Karachi.

VCK heeft een jaarlijkse omzet van €220 miljoen. Deze omzet wordt toegevoegd aan de €640 miljoen omzet van Gray Dawes Travel. Het aantal werknemers stijgt na de overname wereldwijd richting de 500.

VCK Travel, opgericht in 1947, heeft kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Gorinchem. De TMC heeft de overheid als belangrijke klant en bedient klanten in, onder meer, de martieme sector. Het is nu nog lid van het Radius Travel Network.

Continue Reading