Connect with us

Tennis

Vijfde editie Van Mossel Kia Dutch Open: een lange week toptennis in de Keistad

Published

on


10 juli 2024 om 19:22
Tennis


AMERSFOORT Het eerste lustrum is bereikt. Van 14 tot en 21 juli wordt het vijfde ATP Challenger Van Mossel Kia Dutch Open georganiseerd in Amersfoort. Het tenniscomplex van ALTA is een lange week het middelpunt van het toptennis in de ATP Challenger tour.

door Arnoud J Spaaij

Toernooidirecteur Tom Nijssen heeft inmiddels alles op de rit. Alleen wie er wanneer speelt moet nog worden bepaald tijdens de loting voorafgaand aan het toernooi. „Zaterdag komt wethouder Ben van Koningsveld van de gemeente Amersfoort voor de loting. Er zijn eenentwintig spelers die door hun ranking in het hoofdtoernooi staan”, zegt Nijssen, „maar wie er definitief meedoen, weten we na de loting op zaterdag 13 juli en de kwalificaties op zondag en maandag.” De organisatie heeft drie wildcards te vergeven, waarvan de eerste naar Alec Deckers gaat. „Hij kwam vorig jaar in de kwartfinale en zette daarmee zijn beste prestatie in de Challenger neer”, beaamt Nijssen enthousiast. „Voor dit jaar ga ik nu al uit van prachtige wedstrijden in het hoofdtoernooi.” Deckers vertegenwoordigt dus in elk geval de Nederlanders, maar of daar nog meer landgenoten aan worden toegevoegd is afwachten. Sowieso zorgt Nijssen zelf voor een Nederlands tintje op de finaledag. Hij speelt samen met Dennis Kockx van de gelijknamige Tennis Academy een demonstratiepot tegen  en Paul Haarhuis.

KWALIFICATIE

Eenentwintig direct entries en daarnaast wordt via de kwalificaties op zondag en maandag voor het enkelspel het deelnemersveld verder bepaald. Interesse voor het toernooi vanuit het internationale deelnemersveld is er volop. Met aanmeldingen van over de hele wereld wordt bij iedere editie van het Van Mossel Kia Dutch Open het spelersveld sterker.
Met 74.825 euro aan prijzengeld valt er ook wat te verdelen onder de 32 tennissers uit de top van de internationale tenniswereld. Daarnaast gaat het ook om de ranking op de internationale ATP-lijst en daarvoor zijn er in totaal 75 ranking punten te vergeven. De wedstrijden dubbelspel starten, net als voor het enkelspel, na de kwalificaties op zondag gelijk op maandag. Het wedstrijdoverzicht wordt bijgewerkt na de loting op: vanmosselkiadutchopen.nl.

STSA

Toernooidirecteur Tom Nijssen was zelf een specialist in het dubbelspel. Nijssen won twee Grand Slam-gemengddubbelspeltitels; het Frans Open in 1989 en het US Open in 1991. In 1993 werd hij op Wimbledon van 1993 tweede. Die successen behaalde hij samen met Manon Bollegraf.
Een betere ambassadeur en directeur voor het Van Mossel Kia Dutch Open is dan ook nauwelijks denkbaar. Vooral ook omdat Nijssen (59) nog steeds zeer actief is in de tenniswereld. Hij geeft zijn kennis en kunde door met tennislessen en is bestuurslid van de Stichting Topsport Amersfoort vanwaaruit hij met Lucas Schiffeleers en Ans Oude Luttikhuis het Dutch Open initieert.

Continue Reading