Connect with us

Jobs

Wat ouders moeten weten over uitkleed-AI

Published

on

Kinderen en jongeren begrijpen de wet misschien nog niet. Als zodanig kunnen ze moeite hebben om schadelijke middelen te onderscheiden van middelen die onschadelijk plezier bevorderen.

Ongepaste inhoud en gedrag

De nieuwsgierigheid en nieuwigheid van een uitkleed-AI-tool zou kinderen hieraan kunnen blootstellen ongepaste inhoud. Omdat er geen ‘echt’ naaktbeeld wordt getoond, kunnen ze denken dat het oké is om deze tools te gebruiken. Als ze de afbeelding vervolgens ‘voor de lol’ met hun vrienden delen, overtreden ze waarschijnlijk de wet zonder het te weten.

Zonder tussenkomst van een ouder of verzorger kunnen ze het gedrag voortzetten, zelfs als het anderen pijn doet.

Privacy- en veiligheidsrisico’s

Voor veel legitieme generatieve AI-tools is betaling of abonnement vereist om afbeeldingen te maken. Dus als een deepnude-website gratis is, kan deze afbeeldingen van lage kwaliteit produceren of een lakse beveiliging hebben. Als een kind een geklede afbeelding van zichzelf of een vriend uploadt, kan de site of app deze misbruiken. Dit geldt ook voor het ‘diepnaakt’ dat het creëert.

Het is onwaarschijnlijk dat kinderen die deze tools gebruiken de Servicevoorwaarden of het Privacybeleid lezen, waardoor ze risico lopen dat ze het misschien niet begrijpen.

Creëren van materiaal met seksueel misbruik van kinderen (CSAM)

Het IWF meldde ook dat gevallen van ‘zelf gegenereerde’ CSAM die online circuleert, toegenomen met 417% van 2019 tot 2022. Merk op dat de term ‘zelf gegenereerd’ niet perfect is, aangezien misbruikers in de meeste gevallen kinderen dwingen deze afbeeldingen te maken.

Door het gebruik van uitkleed-AI kunnen kinderen echter onbewust door AI gegenereerde CSAM creëren. Als ze een foto van zichzelf of een ander kind uploaden, kan iemand die foto ‘nudificeren’ en breder delen.

Cyberpesten, misbruik en intimidatie

Net als andere vormen van deepfakes kunnen mensen AI-tools of ‘deepnudes’ gebruiken om anderen te pesten. Dit kan onder meer inhouden dat iemand beweert dat hij een naaktfoto van zichzelf heeft gestuurd, terwijl dat niet het geval is. Of het kan het gebruik van AI inhouden om een ​​naakt te creëren met kenmerken die gepest worden en vervolgens bespotten.

Het is belangrijk om dat te onthouden het delen van naaktfoto’s van leeftijdsgenoten is zowel illegaal als beledigend.

Continue Reading