Connect with us

Shopping

Albert Heijn in 2030 volledig emissievrije belevering van klanten en winkels

Published

on

Eerste Europese retailer die duurzame energie voor de hele keten bereikbaar maakt 
Al sinds 2010 (ver)bouwt Albert Heijn eigen winkels tot gasloze winkels: 95% is inmiddels van het gas af. Vanaf 2021 gebruikt Albert Heijn alleen nog Hollandse windenergie. Naast al deze initiatieven zijn sinds 1 december 2023 alle Albert Heijn partners over op groene stroom. Hiermee worden grote stappen gezet in de ambitie van 45% CO2e reductie ten opzichte van 2018 en voor de 2050 netto-nul uitstoot. 

Albert Heijn investeert daarnaast in eigen energieopwekking. Onder andere door de inmiddels 50.000 zonnepanelen op de daken van distributiecentra, Home Shop Centers en winkels.  

Om een compleet CO2-vrije energieketen te bewerkstelligen is energie-afname van nieuwe duurzame bronnen nodig. Om dit te behalen werkt Albert Heijn aan initiatieven om de uitstoot in de eigen bedrijfsvoering en die van leveranciers terug te dringen. Daarom haalt Albert Heijn een groot deel van de duurzame energiebehoefte in de toekomst uit het meest ecologische windpark op de Noordzee, Ecowende.  

De samenwerking daarvoor met Eneco werd al eerder aangekondigd. Dit partnership tussen Eneco en Albert Heijn wordt nu uitgebreid zodat Albert Heijn als eerste Europese retailer ervoor zorgt dat zijn partners, leveranciers van versproducten, toegang krijgen tot deze duurzaam opgewekte energie uit het windpark Ecowende. 

Continue Reading