Connect with us

Shopping

Ted Baker sluit Belgische en Amerikaanse winkels – RetailDetail NL

Published

on

Shutterstock.com

Modemerk Ted Baker smelt zienderogen. De Belgische tak is failliet, terwijl ook alle Noord-Amerikaanse winkels en de website sluiten.

Verder zonder retail

Na de faillissementsaanvraag van de Britse tak van Ted Baker in maart, is het kledingmerk wereldwijd aan het inkrimpen. Het bedrijf staat onder curatele en sloot al elf winkels in het Verenigd Koninkrijk. Enkele weken geleden bleek dat het label ook de eigen vestigingen in België, Nederland en Spanje zou sluiten en de Europese retaildivisies onder curatele wou plaatsen.

Nu lijkt het in België zover te zijn: de ondernemingsrechtbank van Antwerpen heeft advocaat Guy Vanhoucke als curator aangesteld in het faillissementsdossier. Onder de vennootschappen valen de winkel in de Huidevettersstraat in Antwerpen en de outletwinkel in Maasmechelen Village.

Tegelijk sluiten de 31 winkels in de Verenigde Staten en negen vestigingen in Canada, terwijl ook de website in beide regio’s offline wordt gehaald. Curator Teneo noemt het noodzakelijke kostenbesparingen, maar gelooft wel nog in een toekomst voor het merk. Eigenaar Authentic Brands Group voert gesprekken met potentiële Britse en Europese operationele partners en zegt dicht bij een akkoord te staan. De shop-in-shops, groothandel en e-commerce zouden zo een doorstart maken, maar wellicht zonder eigen winkels.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze gratis nieuwsbrieven en mis het laatste retailnieuws niet.

Modemerk Ted Baker smelt zienderogen. De Belgische tak is failliet, terwijl ook alle Noord-Amerikaanse winkels en de website sluiten.

Continue Reading