Connect with us

NBA

Belgian Lions brengen opnieuw generaties samen op Summer Camp | Basketball Belgium

Published

on

Voor de Belgian Lions staat er in de zomer van 2024 geen groot tornooi op het programma, maar net als vorig jaar wordt wel opnieuw een Lions Summer Camp op poten gezet. Van 15 tot en met 27 juni is Louvain-la-Neuve de uitvalsbasis van verschillende generaties Belgian Lions, die er samen zullen trainen, van elkaar zullen leren en teambuilding activiteiten zullen uitvoeren.

Twee oefenwedstrijden in België voor de Lions

Tijdens het Summer Camp zullen de Belgian Lions ook twee oefenwedstrijden in België spelen. Op woensdag 19 juni staat een eerste oefenpartij tegen Ivoorkust gepland. De wedstrijd zal om 20u00 aanvangen in het Complexe Sportfif Gaston Reiff in Braine. Op woensdag 26 juni volgt om 20u30 een oefenwedstrijd tegen Nederland. Die partij vindt plaats in Sportcampus Lange Munte. Tussendoor reizen de Lions ook nog eens naar Nederland om er op 23 juni onze noorderburen te bekampen. Je kan nu accrediteren voor de thuiswedstrijden via onderstaande link.

Op zondag 30 juni spelen de young Lions (U16 en U18) ook vriendschappelijke wedstrijden in Kortrijk, tegen Nederland.

Wie neemt deel aan het Summer Camp?

Voor het Summer Camp wordt een onderverdeling gemaakt tussen Belgian Lions en U23 Lions. De preselecties van beide groepen kan je hieronder terugvinden:

Belgian Lions
Ismael Bako, Vrenz Bleijenbergh, Noel Coleman, Jonas Delalieux, Pierre-Antoine Gillet, Manu Lecomte, Jarne Lesuisse, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Mattias Palinckx, Loïc Schwartz, Kevin Tumba, Niels Van Den Eynde, Andy Van Vliet, Thibault Vanderhaegen en Hans Vanwijn

U23 Lions
Ayuba Bryant, Haris Bratanovic, Corentin Efono, Oskar Giltay, Mamadou Guisse, Archange Izaw Bolavie, Terrence Kekenbosch, Siebe Ledegen, Noah Meeusen, Joppe Mennes, Nathan Missia-Dio, Marko Mutavdzic, Osahon Obasohan, Xander Pintelon en Jo Van Buggenhout

U23 programma loopt vanaf nu parallel met de Lions

“Het Summer Camp bestaat sinds 2019, maar dit jaar is het extra speciaal, met liefst 30 Lions die zullen deelnemen”, zegt High Performance Manager, Jacques Stas. “Er heersen grote ambities bij de Lions, met als doel om in de top 8 te eindigen op EuroBasket 2025. Er zijn ook een aantal nieuwigheden, bijvoorbeeld dat het U23-programma parallel zal lopen met elke Lions-window. Hierdoor kunnen onze toekomstige Lions samenkomen en hun skills verbeteren onder leiding van coach Raymond Westphalen en player development coach Jacques Vandescure. Ik ben dan ook zeer verheugd met deze stap voorwaarts, zowel voor onze U23, als voor onze Lions die vastberadener dan ooit zijn.”

“Voor mij is het een ongelooflijke eer om deel uit te maken van de staff van de nationale ploeg”, voegt de nieuwe player development coach van de U23, Jacques Vandescure, toe. “Het is een voorrecht om met zo’n talentvolle jongeren te mogen werken. Ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen tot hun succes.”

Continue Reading