Connect with us

Golf

Canalys belicht AI-smartphones en de volgende golf van mobiele…

Published

on

Een belangrijk aandachtspunt in het rapport is de voorspelling van Canalys dat tegen het einde van 2024 16% van de nieuwe smartphones die worden verzonden, geschikt zullen zijn voor gen-AI. Deze groei wordt aangedreven door de snelle vooruitgang in de chipsettechnologie en de toenemende vraag van de consument. Grote mondiale spelers zoals Apple, Google en Samsung, maar ook de toonaangevende Chinese spelers HONOR, OPPO, Xiaomi en vivo lopen voorop bij het integreren van AI-mogelijkheden in hun apparaten. 

Canalys voorspelt een exponentiële toename van het marktaandeel van AI-compatibele smartphones, tot 54% in 2028, een CAGR van 63% tussen 2023 en 2028, gedreven door de vraag van consumenten naar verbeterde functionaliteiten zoals AI-agents en verwerking op het apparaat. Het succes van AI-smartphones zal afhangen van technologische vooruitgang, privacy- en beveiligingsmaatregelen en het vermogen om AI naadloos te integreren in de dagelijkse gebruikerservaringen.

Het rapport richt zich op smartphoneleveranciers, fabrikanten van componenten, vervoerders, dienstverleners, kanaalpartners en de financiële gemeenschap. De focus ligt op:

 • Het definiëren van AI-compatibele smartphones: Begrijp wat een smartphone AI-compatibel maakt en hoe deze definitie en gebruikersvereisten naar verwachting zullen evolueren.
 • Marktprognoses: 28% van de nieuwe smartphones zal in 2025 generatieve AI-compatibel zijn, gedreven door de snelle vooruitgang in chipsettechnologieën en de groeiende vraag van de consument.
 • Belangrijkste trends Het identificeren van belangrijke trends die de adoptie van AI op smartphones stimuleren, zoals multimodale mogelijkheden, personalisatie en verbeterde connectiviteit tussen apparaten.
 • Kansen en uitdagingen: Onderzoek naar het potentieel voor productdifferentiatie door middel van unieke AI-functies, robuuste privacybescherming en de noodzaak van het ontwikkelen van een duurzaam ecosysteem voor AI-toepassingen van derden.
 • Gebruiksscenario’s voor AI-compatibele smartphones: onderzoek naar vroege AI-aangedreven functies en hun impact op gebruikerservaringen.
 • Strategieën van toonaangevende spelers in de sector: analyse van de AI-strategieën van belangrijke ecosysteemspelers zoals Apple, Google, HONOR, Huawei, MediaTek, OPPO, Samsung, Qualcomm en vivo.
 • Go-to-market-aanpak van AI-smartphones: strategieën voor OEM’s van apparaten om te investeren in AI-functies en daar geld mee te verdienen, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen en de loyaliteit van gebruikers te vergroten.
 • De Canalys Consumer AI Inclination Index: het identificeren van verschillende consumentensegmenten en hoe leveranciers AI-smartphones effectief op de markt kunnen brengen en positioneren voor elke groep.
 • Consumentensegmentatie voor marketingstrategieën: wat spelers uit de sector moeten aanpakken voordat ze AI-compatibele pc’s en AI-aangedreven oplossingen op de markt brengen.
 • Potentieel in ondernemingen: onderzoek naar het potentieel van AI-smartphones in de zakelijke sector, waardoor de productiviteit, beveiliging en samenwerking worden verbeterd.
 • Prognose-aannames: Projectering van het marktaandeel van AI-compatibele smartphones tot 2028 en de technologische vooruitgang die deze groei aanstuurt.
 • Uitdagingen en aanbevelingen: Het aanpakken van transparantie, verantwoordelijkheid en regionale verschillen in de adoptie van AI-smartphones en marktuitbreiding.

Transformerende impact van AI

Het rapport ‘Now and Next for AI-Capable Smartphones’ van Canalys geeft inzicht in de transformerende impact van kunstmatige intelligentie op smartphones. Gebieden van projecties en prognoses genoemd in dit Canalys-rapport zijn onder meer:

 • Marktaandeel van AI-compatibele smartphones van 2024 tot 2028
 • Commerciële versus consumentenadoptiepercentages
 • Trends in processortechnologie en prestatie-roadmap
 • Impact van adoptie op verschillende marktsegmenten (bijvoorbeeld gaming, zakelijk, consument)
 • Marktimplicaties op de lange termijn voor de totaal adresseerbare markt en de veranderende definitie-eisen van AI-compatibele smartphones

Het rapport biedt een gedetailleerde analyse van hoe AI wordt geïntegreerd in smartphones, waardoor hun mogelijkheden en functionaliteiten radicaal worden veranderd. Het begrijpen van deze integratie is essentieel voor spelers in de sector om te anticiperen op markttrends, hun strategieën op elkaar af te stemmen en concurrerend te blijven. Het rapport duikt in de hardware- en softwareontwikkelingen die AI-compatibele smartphones definiëren en biedt een duidelijk beeld van het huidige en toekomstige landschap.

AI-smartphone

GenAI op smartphones

Canalys voorspelt dat in 2025 58% van de nieuwe smartphones generatief AI-compatibel zal zijn. Deze stijging weerspiegelt de vooruitgang in chipsettechnologieën en de groeiende vraag van consumenten naar AI-mogelijkheden. Het rapport suggereert dat leveranciers unieke AI-functies kunnen inzetten om de gebruikerservaring te verbeteren en marktaandeel te winnen. Het belicht vroege AI-functies zoals multimodale mogelijkheden en gepersonaliseerde ervaringen, en hun impact op entertainment, communicatie en productiviteit. Voor investeerders en bedrijfsleiders zijn deze inzichten cruciaal voor het nemen van weloverwogen beslissingen en het identificeren van groeimogelijkheden.

Het rapport biedt inzicht in hoe grote spelers als Apple, Google, HONOR, Huawei, MediaTek, OPPO, Samsung, Qualcomm en vivo de AI-smartphonemarkt vormgeven. Deze bedrijven lopen voorop bij het integreren van AI in apparaten, het vaststellen van concurrentienormen en het stimuleren van innovatie. Het begrijpen van hun strategieën biedt waardevolle kennis over best practices, opkomende trends en uitdagingen in de sector.

Aanzienlijke kansen

Hoewel de proliferatie van AI-compatibele smartphones aanzienlijke kansen biedt, brengt het ook uitdagingen met zich mee, zoals de behoefte aan robuuste privacybescherming, het ontwikkelen van een duurzaam ecosysteem voor AI-toepassingen van derden, en het voorlichten van consumenten over de voordelen en beperkingen van AI-functionaliteiten op apparaten. . Het rapport gaat in op deze uitdagingen en biedt bruikbare inzichten over hoe u er effectief mee om kunt gaan. Dit is vooral belangrijk voor OEM’s en ontwikkelaars die innovatie in evenwicht moeten brengen met ethische overwegingen en consumentenvertrouwen. Voor Original Equipment Manufacturers (OEM’s) biedt het rapport strategische aanbevelingen over hoe te investeren in AI-functies en er geld mee te verdienen, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen en de loyaliteit van gebruikers te vergroten. Het schetst potentiële bedrijfsmodellen zoals AI-as-a-feature, AI-as-a-service en AI-as-a-interface, en biedt een routekaart voor het inzetten van AI om concurrentievoordelen te creëren. Deze aanbevelingen zijn essentieel voor OEM’s om voorop te blijven lopen in een zeer competitieve markt.

Het begrijpen van de interesse van consumenten en adoptietrends is de sleutel tot het ontwikkelen van succesvolle AI-compatibele smartphones. Het rapport bevat inzichten uit de Canalys Consumer AI Inclination Index, die de interesse en houding van consumenten ten opzichte van AI-mogelijkheden op smartphones meet. Door deze trends te analyseren, kunnen leveranciers marketingstrategieën en productontwikkelingsinspanningen afstemmen om beter aan de verwachtingen van de consument te voldoen en de adoptie te stimuleren.

Toekomstgericht perspectief

Ten slotte biedt het rapport een toekomstgericht perspectief op de toekomst van AI-compatibele smartphones, waarbij de groei van het marktaandeel en de technologische vooruitgang tot 2028 worden geprojecteerd. Het gaat in op de langetermijnimplicaties van AI-integratie en biedt een strategische visie voor spelers uit de industrie om door de evoluerende landschap van mobiele technologie.

Het rapport ‘Now and Next for AI-Capable Smartphones’ is een essentiële bron voor iedereen die betrokken is bij de smartphone-industrie. Het biedt uitgebreide analyses, marktprojecties, strategische inzichten en bruikbare aanbevelingen die cruciaal zijn om concurrerend te blijven en innovatie te stimuleren in het tijdperk van AI-compatibele smartphones. Bedrijven die in dit rapport voorkomen: Alibaba, Apple, Baichuan, Baidu, Google, HONOR, Huawei, IBM, MediaTek, OPPO, OpenAI, Qualcomm, Samsung, vivo, Xiaomi

AI-smartphone

Belangrijkste bevindingen

Grote fabrikanten zoals Samsung en Apple stimuleren de integratie van AI-mogelijkheden en stellen daarmee concurrerende normen op de markt. Canalys voorspelt dat 16% van de nieuwe smartphones tegen eind 2024 generatieve AI-compatibel zullen zijn, gedreven door de vooruitgang in chipsettechnologieën en de toenemende vraag van de consument.

 • Door Canalys gedefinieerd als apparaten met speciale AI-hardware (bijvoorbeeld ASIC’s) die in staat zijn om grote generatieve AI-modellen op het apparaat efficiënt uit te voeren.
 • De Canalys Consumer AI Inclination Index toont een wisselende regionale belangstelling voor AI-mogelijkheden, wat het belang van gelokaliseerde marketingstrategieën benadrukt.
 • Het marktaandeel van AI-compatibele smartphones zal naar verwachting in 2028 54% bereiken, gedreven door verbeteringen in generatieve AI-modellen en hardwareverbeteringen.
 • Uitdagingen zijn onder meer het garanderen van robuuste privacybescherming, het ontwikkelen van een duurzaam ecosysteem voor AI-toepassingen van derden en het voorlichten van consumenten over AI-functionaliteiten op apparaten.

Rapport

Verkrijg uitgebreide inzichten in de toekomst van AI-compatibele smartphones door toegang te krijgen tot het volledige rapport ‘Now and Next for AI-Capable Smartphones’. Dit gedetailleerde rapport biedt u diepgaande analyses, marktprognoses, strategische aanbevelingen en nog veel meer.Download het rapport. 

Het rapport vormt een aanvulling op het Now and Next in AI-compatibele pc-rapport dat in januari 2024 werd gepubliceerd en maakt deel uit van Canalys’ uitgebreide portfolio van AI-inzichten en -analyses.

Continue Reading