Connect with us

Golf

Ga het zien: Dutch Disabled Open op Almeerderhout | Golfers Magazine

Published

on
Almere is deze zomer het decor van een internationaal golftoernooi voor golfers met een fysieke beperking. Het Dutch Disabled Open, één van de topwedstrijden op de kalender van de European Disabled Golf Association (EDGA), zal van 5 tot en met 7 juli plaatsvinden op de prachtige golfbaan van Golfclub Almeerderhout. Dit unieke evenement wordt, georganiseerd door de Handigolf Foundation, die bekend staat om haar toewijding aan golfers met een beperking.Het Dutch Disabled Open verwelkomt 80 golfers met een fysieke beperking van over de hele wereld. Het maximum aantal inschrijvingen was daarmee al ruim voor de uiterste inschrijfdatum bereikt.

Bij de heren zal de Nederlands kampioen van dit jaar, Tycho Kuipers meedoen. En ook Harry van der Valk en Frans Harmsen de nummer 1 en 2 van vorig jaar zullen er zijn. Bij de dames neemt Tineke Loogman deel, voormalig Europees en Nederlands kampioen. Ook Richard Kluwen en Almeerderhout-lid Monique Kalkman nemen deel. Richard is Europees kampioen, voormalig Nederlands kampioen en winnaar bij de paragolfers van het G4D Open in Woburn. Monique is meervoudig paralympisch kampioen in tennis en tafeltennis en na haar topsportcarrière gaan golfen.


Naast deze prominenten zullen er ook spelers meedoen aan het Dutch Disabled Open, die later dit jaar de strijd aangaan om Cairns Cup, een prestigieus toernooi voor golfers met een beperking in Ryder Cup-stijl, dat wordt gehouden in Michigan. Samen met Tineke Loogman, de teamcaptain van het Europese team zijn dat o.a. Frans Harmsen en Rutger Pranger.

Programma

Op zaterdag en zondag zullen de 80 deelnemers de sportieve uitdaging aangaan op Golfclub Almeerderhout. Na een intensieve 36 holes-competitie worden de winnaars op zondagmiddag gekroond. Het toernooi begint echter al op vrijdag wanneer de deelnemers hun oefenronde spelen. Golfclub Almeerderhout maakt van deze dag een gezellig evenement, waar sponsors in een flight meespelen met de deelnemers van het Dutch Disabled Open. Voor het volledige wedstrijdprogramma kunt u terecht op www.dutchdisabledopen.nl.Trots

“Het bestuur van Golfclub Almeerderhout is bijzonder trots dat het Dutch Disabled Open op onze baan wordt gespeeld,” zegt voorzitter Richard Haeck. “Dit toernooi biedt een platform voor mensen met een fysieke beperking om hun talenten te tonen op een internationaal podium. We kijken uit naar een geweldig evenement. Bovendien kunnen we met trots aankondigen dat het Dutch Disabled Open ook volgend jaar in Almere zal worden gehouden.”

Golfclub Almeerderhout heeft een prachtige in de natuur gelegen 27-holesbaan met A-status. Met drie lussen van elk ruim 3000 meter en een 9-holes Par3-baan, biedt Almeerderhout een uitdagende speelervaring voor golfers van elk niveau. De golfbaan staat bekend om zijn prachtige waterpartijen en het parkachtige karakter. Het is de perfecte plek om een toernooi als het Dutch Disabled Open te houden.

EDGA

Organisatie

De EDGA zet zich in om mensen met een beperking in aanraking te laten komen met de golfsport. Actieve promotie van de sport en organisatie van diverse toernooien, evenals advies aan federaties zoals de DP World Tour, zijn essentieel voor de inclusiviteit binnen de golfwereld. Wereldwijd worden ongeveer tachtig toernooien georganiseerd onder de vlag van de EDGA, waarvan het Dutch Disabled Open een van de hoogtepunten is. Tineke Loogman, is als EDGA Tourdirector Netherlands verantwoordelijk voor de organisatie van het toernooi. Deelnemers kunnen tijdens deze toernooien punten verdienen voor de wereldranglijst voor golfers met een beperking (WR4GD).

De Handigolf Foundation speelt een cruciale rol in het ondersteunen van golfers met een beperking in Nederland. Ze organiseert niet alleen wedstrijden, maar ook clinics en trainingen, en biedt gespecialiseerde uitrusting zoals golfrolstoelen voor haar leden. Deze inzet zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht zijn of haar fysieke beperking, de kans krijgt om van golf te genieten.Continue Reading