Connect with us

Fitness

De Murph is de zwaarste training ter wereld en dit moet je ervoor kunnen

Published

on

Het wordt ook wel de zwaarste training genoemd die er is: de Murph. Een crossfit-workout die is vernoemd naar de Amerikaanse militair Michael Patrick Murphy. Na zijn dood wordt de favoriete training van de Navy SEAL omgedoopt tot de Murph.

Elk jaar op Memorial Day – maandag 27 mei – wordt deze workout of challenge volbracht door militairen en crossfitters over de hele wereld om gesneuvelden soldaten te herdenken. Maar hoe dit in hemelsnaam ooit iemands favoriete training zou kunnen zijn, vragen we ons toch wel echt af. Want de Murph is ongelooflijk zwaar.

Lees ook: Wat zijn de fysieke eisen voor het Korps Commandotroepen?

Wat is de Murph?

Als je de Murph wilt volbrengen, dan moet je van alle markten thuis zijn. Niet heel gek natuurlijk voor een crossfit-training, maar alsnog een flinke uitdaging. Mocht je het echt helemaal volgens het boekje willen doen, dan mag je eigenlijk ook niet pauzeren tijdens een oefening. Alle repetities moeten achter elkaar worden uitgevoerd, voordat je op adem mag komen. Maar ook mét pauzes is het al zwaar genoeg.

De onderstaande onderdelen moet je, in deze volgorde, uitvoeren om te kunnen zeggen dat je de Murph hebt gedaan:

  • 1 mijl hardlopen (1,6 kilometer)
  • 100 pull-ups
  • 200 push-ups
  • 300 air squats
  • 1 mijl hardlopen (1,6 kilometer)

O ja, bijna vergeten: je moet de Murph volbrengen terwijl je een vest draagt van zo’n 10 kilo. Een flinke uitdaging dus. Bovendien wordt er wereldwijd ook gestreden binnen welke tijd je het haalt. Een eerste doel is vaak het volbrengen binnen een uur. De echte professionele atleten kunnen de hele training doen in ongeveer de helft van de tijd. Nog even doortrainen dus.

Memorial Day

Memorial Day is een Amerikaanse feest- gedenkdag, oorspronkelijk opgericht tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en eert degenen die zijn omgekomen in militaire dienst voor de VS. In de recente geschiedenis staat Memorial Day ook bekend als het onofficiële begin van de zomer in de VS. En als de zomer arriveert, is het uiteraard fijn om ‘summer body ready’ te zijn. Dankzij de bovenstaande Murph-challenge begin jij fit aan de zomer van 2024 en breng je ook nog een passend eerbetoon aan hen die gevallen zijn.

Continue Reading