Connect with us

Fitness

Rodney Rijnbergen van Personal Fitness Nederland helpt mensen gezonder, slanker en fitter te leven: ‘Ik gun het mensen om gezond te zijn’

Published

on


23 mei 2024 om 10:34
Overig


DOORN Gezonder, slanker en fitter worden op weg naar een mooie zomer? Dan ben je bij Rodney Rijnbergen van Personal Fitness Nederland uit Doorn aan het goede adres. Niet voor niets kreeg hij de prijs voor beste personal trainer van de Utrechtse Heuvelrug.

door Stan Bos

Op de muur van de trap bij Personal Fitness Nederland staat: ‘A winner is a dreamer who never gives up’. Ofwel: een winnaar is een dromer die nooit opgeeft. Het is een citaat van Nelson Mandela, voormalig president van Zuid-Afrika. De tekst geeft meteen de sfeer aan van het pand in Doorn aan de Velperengh, een paar honderd meter achter het Shell-station aan de provinciale weg. Hier wordt gewerkt aan nieuwe doelen en aan uitdagingen om gezonder, slanker en fitter te worden.

Personal Fitness Nederland zit door heel Nederland, maar heeft ook een vestiging in Doorn. Rodney Rijnbergen is de personal trainer die de klanten onder zijn hoede neemt. Aan de muur van zijn kantoor prijkt een certificaat van de beste personal trainer op de Utrechtse Heuvelrug, een ereprijs waar hij trots op is. ,,Die kreeg ik tijdens corona, dus het was online”, vertelt Rodney. ,,Er zijn veel mensen die op me hebben gestemd. Ook tijdens corona bleef ik mensen begeleiden, al ging dat vooral via Zoom of Facetime. Het doel bleef hetzelfde, alleen het plan was anders.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Danique: ,,Dit was me nooit gelukt zonder Rodney die mij ook mentaal heeft geholpen.” – Stan Bos

Mensen die bij Rodney aankloppen, hebben vaak een doel. Gezonder leven, slanker worden of juist fitter. Wie binnenkomt, krijgt een gratis intakegesprek waarbij Rodney je helemaal doorlicht. ,,Ik kijk dan waar iemand staat op werkgebied en gezondheid. Is iemand gezond of juist ongezond? Ik heb hier een speciale weegschaal die niet alleen het gewicht meet, maar ook kijkt naar vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, visceraal vet en de bloeddruk. Daaruit komt een plan naar voren en kijken we hoelang het duurt voor iemand om zijn of haar doel te halen. Als je bijvoorbeeld twintig kilo wilt afvallen, duurt dat meestal langer dan vijf kilo.”

TOEWIJDING

Rodney verwacht wel toewijding van zijn klanten. De personal trainer kan nog zulke goede adviezen geven, uiteindelijk moet je zelf de stappen zetten. ,,Als je wilt afvallen, moet je thuis dingen veranderen, want je moet je levensstijl aanpassen. Het is makkelijk om dan tegen iemand te zeggen dat hij of zij meer moet bewegen en minder moet eten, maar hoe gaan we zorgen dat het een blijvertje wordt? Als jij bijvoorbeeld snel aankomt, kun je beter de sausjes laten staan bij de barbecue. Dat zijn dingen die aan bod komen.”

Bij Personal Fitness Nederland geeft Rodney ook voedingsadvies. Het op maat gemaakte plan wordt wekelijks up to date gehouden. ,,Mensen moeten hun voeding bijhouden in een app. Als je precies doet wat ik zeg, dan halen ze hun doel wel. In de praktijk komt het vaak voor dat mensen graag hun eigen voeding blijven eten. Dat begrijp ik wel. In de app kunnen we wekelijks kijken wat je hebt gegeten en hoe we daar een middenweg in kunnen vinden.”

Het principe is dat je minder van het slechte en meer van het goede eet

Zo begeleidt Rodney een vrouw die ondertussen vijftien kilo is afgevallen, terwijl ze dagelijks iets zoetigs eet, zoals een koekje of taartje. ,,Je leert dan én én. Het gaat er namelijk niet om dat je alleen maar sla mag eten. In het weekend mag je ook een drankje doen. Het principe is dat je minder van het slechte en meer van het goede eet. Zelf eet ik ook niet alleen kip en rijst. Ik hou ook af en toe van een zakje chips en popcorn bij een film. Als je de rest van de dagen alles goed hebt georganiseerd, mag je je best een keer laten gaan. De basis moet goed zijn. Daar coach ik mensen op.”

TRAININGEN

Bij fysieke personal training werkt Rodney met losse materialen zoals kettlebells, dumbbells, stangen, slamballs. Ook is er de mogelijkheid voor mensen om in kleine, gezellige groepjes van zo’n vijf mensen te trainen. ,,Dat zijn high intensity trainingen met lekkere bewegingen voor iedereen. Ten opzichte van zulke trainingen in de sportschool ken ik iedereen bij naam en hun klachten. Als iemand last heeft van zijn schouder of een hernia heeft gehad, dan weet ik dat. Er is iemand die hier balansoefeningen komt doen. Dan ga ik ernaast staan en kan ze zich aan mij vasthouden.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: Adam Kuling

Personal Fitness Nederland werkt met programma’s op maat, dus ook de prijs hangt af van je wensen. ,,Voor ieder budget hebben we een programma. Dat kan al vanaf honderd euro per maand. Iedereen is welkom voor een gratis intakegesprek om te kijken ik kan helpen. Ik gun het mensen om gezond te zijn.”

Personal Fitness Nederland, Velperengh 44, 3941 BZ Doorn, 06-38384433, doorn@personalfitnessnederland.nl, www.personalfitnessnederland.nl/personal-trainer-doorn/

Dit artikel wordt u aangeboden door Personal Fitness Nederland in Doorn.

Continue Reading