Connect with us

Fitness

Den Bosch heeft eerste Fitness Circus van Nederland

Published

on

Overige sport
115
keer gelezen

Wat ruim een jaar geleden begon als slechts een idee, is nu werkelijkheid geworden. Op vrijdagmiddag 28 juni heeft wethouder Marianne van der Sloot het ‘S-PORT Fitness Circus officieel geopend in het Burgemeester van Zwietenpark bij de Noorderplas in Den Bosch. Het is het eerste verplaatsbare fitnesscircus in Nederland. Bij de feestelijke opening waren ook instructeurs aanwezig die tekst en uitleg gaven over hoe de toestellen te gebruiken.

Buurtbewoner Rob Melkert startte in 2023 een bewonersinitiatief om in de omgeving van de Noorderplas in de Maaspoort een fitnesspark te realiseren. Hij zocht contact met Joost Ankone (Wijkmanager) en Marcel van Mierlo (coördinator Bewegen Ontmoeten Spelen en Sporten) over hoe hij het initiatief kon laten landen zodat het ook gerealiseerd zou kunnen worden. Marcel meldde aan Rob: “Voordat wij verder aan de slag konden gaan, moesten we zeker weten dat hier van uit de wijken Maaspoort en Den Bosch Noord ook daadwerkelijk behoefte is voor een fitnesspark.” 

Rob ging aan de slag, sprak inwoners en via de Facebook-pagina Maaspoort Nieuws werd zijn initiatief kenbaar gemaakt. Met 745 positieve reacties van inwoners die graag gebruik wilden gaan maken van een fitnesspark in hun wijk, zijn ze binnen gemeente aan de slag gegaan om dit te kunnen realiseren. Omdat een outdoor fitnesspark minimaal 15 jaar meegaat en om te voorkomen dat de fitnesstoestellen na een tijdje niet meer gebruikt worden, is de gemeente in gesprek gegaan met een fabrikant met de vraag of die een mobiel en dus verplaatsbaar fitnesspark kon ontwikkelen. Daarnaast is er samen met het IOT-lab van de gemeente ‘s-Hertogenbosch gezocht naar een slimme oplossing, zodat er ook kan worden gemeten wanneer en hoelang de Fitnesstoestellen per dag gebruikt worden. Het gebruik van de fitnessapparaten wordt het komende jaar dan ook gemonitord.

Gratis zomeraanbod

Wil jij ook op een verantwoorde manier gebruik gaan maken van deze gratis fitnessvoorziening? Kijk dan hier voor het zomeraanbod van enkele aanbieders uit de omgeving. Ook deze trainingen zijn gratis.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de gratis Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Continue Reading