Connect with us

Bussiness

Financieringsbehoefte Nederland verlaagd

Published

on

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse financieringsbehoefte is voor dit jaar verlaagd met 9,4 miljard euro naar 78,6 miljard euro. Dit maakte het Agentschap van het Ministerie van Financiën vrijdag bekend.

Deze verlaging is te danken aan lager dan verwachte uitgaven in combinatie met hoger dan geraamde belastinginkomsten.

Het Agentschap verwacht dat het beroep op de kapitaalmarkt ongewijzigd blijft op ongeveer 40 miljard euro. Bij het opstellen van het kwartaalbericht is rekening gehouden met de brief over de verkoop van TenneT Duitsland die op 20 juni 2024 aan de Tweede Kamer is verstuurd.

TenneT heeft de gesprekken met de Duitse overheid over een verkoop van zijn Duitse activiteiten gestaakt, nadat Duitsland liet weten de begroting niet rond te krijgen.

Het Agentschap zal verder op de tweede dinsdag van juli de 20-jaars Groene DSL met een looptijd tot 15 januari 2044 heropenen. Daarmee wil het 1,5 tot 2 miljard euro ophalen. 

Later in september zal het Agentschap nog een bestaande DSL heropenen. De gegevens hiervan worden op een later moment bekend gemaakt. 

Het Agentschap zal ook op de geldmarkt schatkistpapier, zogeheten DTC’s uitgeven. Veilingen worden op de eerste en derde maandag van de maand gehouden, behalve de eerste maandag in juli, waar geen veiling gepland staat. Veilingdetails worden aangekondigd op de woensdag voorafgaand aan de betreffende veiling. 

Bron: ABM Financial News
Continue Reading