Connect with us

World

HMD Global introduceert water- en schokbestendige Nokia XR20

Published

on

HMD Global, home of Nokia Phones, voegt een nieuwe 5G-smartphone toe aan de X-series. De Nokia XR20 is de eerste robuuste Nokia smartphone. Het apparaat wordt geleverd met 4-3-3-1-belofte, met vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates, drie jaar Android OS-upgrades en een verlengde garantie van drie jaar.

De Nokia XR20 biedt de sterkste constructie en de langste software ondersteuning tot nu toe. Het toestel is bestand tegen onder andere temperaturen van 55 graden Celsius tot -22 graden Celsius, een val van 1,8 meter en 1 uur onder water. De telefoon voldoet aan de militaire standaard Mil-STD-810H.

Ondersteund door een aantrekkelijke ‘4-3-3-1’-belofte, wordt de Nokia XR20 geleverd met vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates, drie jaar Android OS-upgrades en een verlengde garantie van drie jaar. Het scherm is gemaakt van Corning Gorilla Glass Victus en is vier keer krasbestendiger dan zijn concurrenten. HMD biedt een jaar garantie op het glas en vervangt deze kosteloos mocht het scherm breken.

Specificaties

De Nokia XR20 biedt een batterijduur van maximaal twee dagen en ondersteunt 15 W Qi draadloos opladen en 18 W snelladen. Het toestel wordt, net als andere smartphones in de X-serie, geleverd zonder wandoplader. HMD Global wil hiermee bijdragen aan de vermindering van de grote hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door telefoonopladers. De lader wordt apart verkocht via Nokia.com. De opbrengst van de verkoop van die lader komt volledig ten goede aan CLEAR RIVERS, een Nederlandse non-profitorganisatie die zich inzet om plastic afval uit internationale waterwegen te verwijderen.

De Nokia XR20 is uitgerust met een 48 MP + 13 MP ZEISS Optics dubbele camera met twee flitsers voor het maken van portret- en landschapsopnames. Filmen wordt ondersteund door de nieuwe SpeedWarp-modus, Action Cam-modus voor stabiliteit en audio van OZO voor windruisonderdrukking. OZO Playback biedt ondersteuning van extra luidsprekers.

ExpressVPN partnership

HMD Global gaat een nieuw langetermijnpartnerschap aan met VPN-aanbieder ExpressVPN (Virtual Private Network). De dienst versleutelt verbindingen bij onbeveiligde wifi-punten en op 3G-, 4G- en 5G-netwerken. Beginnend met de Nokia XR20 kunnen alle toekomstige Nokia G-serie en X-serie smartphones gebruik maken van ExpressVPN.

De Nokia XR20 is verkrijgbaar in Nederland vanaf eind augustus in de kleuren Ultra Blue en Granite Grey en wordt geleverd in configuraties van 4/64 GB en 6/128 GB vanaf €499.

“Gebruikers ervaren pijnpunten rondom duurzaamheid en levensduur. Binnen de bedrijfswereld zijn we daar al langer mee bezig. We ontdekten dat 73 procent van de gebruikers hun telefoon langer wil houden en dat ook zou doen als hun apparaten in de loop van de tijd zouden worden onderhouden. HMD Global stelt mensen in staat om vroegtijdige vervanging van apparaten te voorkomen en stimuleert een duurzamere consumptie door middel van beloften voor een lange levensduur”, zegt Stefan De Clerck, General Manager Benelux en Frankrijk bij HMD Global. “Ons doel is om mensen producten te bieden waar ze dol op zullen zijn, die ze vertrouwen en die ze langer willen bewaren. We zijn dus verheugd om de Nokia XR20 aan te kondigen; een levensbestendige smartphone met ons kenmerkende slanke, Scandinavische ontwerp, gebouwd voor zowel consumenten als bedrijven.”

Continue Reading