Connect with us

World

Wereld- en Nederlands record tijdens Fanny Blankers-Koen Games wederom groot spektakel in Hengelo

Published

on

Harde wind, veel regen maar wel een uitverkocht en sfeervol Fanny Blankers-Koen Stadion. Met bijna de hele Nederlandse top in de line-up is Hengelo klaar voor hét grootste atletiekevenement van Nederland. Wij hebben de highlights.

Femke Bol maakt favorietenrol waar

Het meetingrecord staat nog vers in ons geheugen. Vorig jaar liep Bol 50,11 seconden over één rondje tijdens de FBK Games in Hengelo. Ook dit jaar staat ze als favoriet op het programma en die rol maakt ze meer dan waar. Het publiek staat op de banken van de eerste tot laatste seconden. In 50,02 seconden vliegt Bol over de finish. Na de race:Het is spannend want het komt dichterbij. Ik heb er steeds meer zin in – zeker na vandaag met een meeting record. Ik ga goed richting Parijs.’ Bol had gehoopt iets harder te lopen maar is wel tevreden: ‘Ik had gehoopt op een iets hardere race, maar het is de eerste 400 meter van het seizoen. Ik heb er wel van genoten en ik voel me wel sterk.

Wereldrecord voor Niels Laros

Na een enigzins teleurstellend EK staat Laros vandaag weer fris aan de start. Dit keer met 200 meter meer dan in Rome: 1.000 meter. Laros grijpt de kop en laat niet meer los. In een wereldrecord onder 20 jaar komt hij als eerste over de finish in 02:14,37.

Maureen Koster verslaat Sifan Hassan

Na het uitblijven van Hassan haar deelname op zaterdagavond aan de 10.000 meter, vanwege de slechte weersomstandigheden, verscheen ze vanavond op de 1.500 meter. In een sterk Nederlands bezet veld met Maureen Koster, Diane van Es en Marissa Damink werd het een spannende race. Hassan pakt al snel de kop maar niet de winst. Op de laatste 100 meter schiet Hassan te kort en wordt gepasseerd. Zo ook door Maureen Koster die in een sterke race als beste Nederlandse finisht in 04:04,59 seconden. Hassan wordt vijfde. Ze vond het een moeizame race en belooft het publiek volgend jaar meer spektakel. Damink finisht achtste en van Es stapt uit.

Continue Reading