Connect with us

Tech

Incooling wint KPMG’s Dutch Tech Innovator 2024

Published

on

Het in Eindhoven gevestigde hightechbedrijf Incooling heeft de finale van de Dutch Tech Innovator-competitie, georganiseerd door KPMG Emerging Giants, gewonnen. KPMG wil hiermee de meest veelbelovende startups van Nederland aanwijzen. Deze overwinning verzekert het team onder leiding van van Rudie Verweij een plaats in de wereldwijde finale van de KPMG Global Tech Innovator-competitie in Lissabon later dit jaar.

Incooling, dat bekend staat om zijn serverkoelsystemen en opgericht werd om het enorme energieverbruik van datacenters wereldwijd aan te pakken, won in 2019 een Gerard & Anton Award. De startup heeft met succes een pilotproject uitgevoerd met ASML en is van plan deze samenwerking voort te zetten. De jury was onder de indruk van hun visionaire aanpak en mogelijkheden voor wereldwijde impact.

Het beste van Nederlandse innovatie

De Dutch Tech Innovator maakt deel uit van de KPMG Global Tech Innovator-serie. Dit internationale initiatief richt zich op het identificeren en ondersteunen van de meest veelbelovende startups ter wereld. Het evenement vindt plaats in 24 landen en begint met nationale competities. Daarna vindt een wereldwijde finale plaats tijdens de Web Summit-conferentie in Lissabon.

Voor de Nederlandse editie werden zes startups geselecteerd uit een groep online aanmeldingen. Deze zes presenteerden hun ideeën voor een publiek van tech-experts en een jury. De deelnemende startups waren:

  • Incooling: Next-gen koeloplossingen voor servers.
  • tex.tracer: Zorgt voor transparantie in de modesector.
  • Firsty.app: Biedt gratis wereldwijde mobiele connectiviteit.
  • Wave Energy Collective (Weco): Zet golfenergie om in elektriciteit.
  • Naq: Vereenvoudigt naleving van gezondheidsvoorschriften met een alles-in-één-oplossing.
  • Tellet: AI-platform dat consumentenonderzoek verbetert.

Hoog niveau van innovatie

Rudie Verweij, CEO en medeoprichter van Incooling, was erg blij met de winst: “Het is een grote eer om deze prijs te winnen. Alle pitches waren van zo’n hoog niveau – het zien van zoveel innovatie en ondernemerschap maakt me erg trots op Nederland.”

De jury was voornamelijk onder de indruk van de innovatieve kracht en impact van Incooling’s oplossing. “Het was een moeilijke beslissing gezien het hoge niveau van alle deelnemers, maar Incooling viel op door hun baanbrekende aanpak en potentieel om een blijvende, positieve impact op de wereld te maken,” aldus Izzy Sayers, jurylid van de Dutch Tech Innovator en Lead Emerging Giants bij KPMG Nederland.

Als winnaar van de Dutch Tech Innovator-competitie zal Incooling Nederland vertegenwoordigen in de finale van de Global Tech Innovator. Deze finale vindt plaats in Lissabon op 13 november 2024.

Continue Reading