Connect with us

Tech

VS scherpt tech sancties aan tegen Rusland en Wit-Rusland

Published

on

BIS legt aanvullende beperkingen op aan de export, herexport of overdracht (binnen het land) van bepaalde soorten software, waaronder bedrijfsbeheersoftware en ontwerpsoftware, naar Rusland en Wit-Rusland, zelfs als deze niet specifiek op de Commerce Control List staan ​​vermeld.

Dit zal het voor de militaire industriële bases van Rusland en Wit-Rusland moeilijker maken om met een moderne software-infrastructuur te opereren. 

De Verenigde Staten zijn krachtige voorstanders van de vrije stroom van informatie en communicatie wereldwijd. Deze acties zijn niet bedoeld om de toegang van burgers tot software te verstoren en zijn erop gericht de toegang van het Russische en Wit-Russische maatschappelijk middenveld en het bredere publiek tot informatiecommunicatietechnologie te beschermen.

Distributeurs

Naast de acties blijft de BIS de overslag van goederen naar de Russische industriële defensiebasis belemmeren. BIS heeft onlangs meer dan 130 Amerikaanse distributeurs geïnformeerd over aanvullende beperkingen op verzendingen naar bekende leveranciers naar Rusland. Deze controles waren gericht op het verstoren van de stroom van Amerikaanse en buitenlandse geproduceerde elektronische componenten die via tussenpersonen naar Rusland waren bestemd. Dit werk bouwt voort op de voortdurende inspanningen van BIS om de verzending van artikelen met hoge prioriteit naar Rusland aan te pakken.

Om de afleidingsinspanningen van Rusland verder te belemmeren, zal BIS zich uitgebreider richten op buitenlandse bedrijven die producten van Amerikaanse merken aan Rusland leveren via toevoegingen aan de Entiteitenlijst en andere gerelateerde acties. Producten van bedrijven met hun hoofdkantoor in de VS zijn vaak afhankelijk van Amerikaanse technologie, software of tools, en ook al zijn ze niet van Amerikaanse oorsprong, toch kunnen ze onder de Amerikaanse jurisdictie vallen.

Deze inspanningen zijn bedoeld als reactie op de aanhoudende Russische agressie tegen Oekraïne. De beperkingen die door het huidige bewind worden opgelegd, dienen als actie tegen de genoemde entiteiten, die de Russische militaire industriële basis en andere activiteiten hebben gesteund die in strijd zijn met de Amerikaanse nationale veiligheid en de belangen van het buitenlands beleid, evenals tegen anderen die betrokken zijn bij de ondersteuning van de Russische militaire vermogens.

Export controles

Sinds 24 februari 2022 heeft de BIS een reeks strenge exportcontroles ingevoerd die de toegang van Rusland tot de technologieën en andere items beperken die het land nodig heeft om zijn meedogenloze oorlog tegen Oekraïne voort te zetten. Deze beperkingen zijn ook van toepassing op Wit-Rusland als reactie op het feit dat Rusland in aanzienlijke mate het destabiliserende gedrag van Rusland mogelijk heeft gemaakt.  

  De tekst van de vandaag vrijgegeven regel, die de lijst van entiteiten bevat, is hier beschikbaar op de website van het Federal Register: https://www.federalregister.gov/public-inspection/current .  

Continue Reading