Connect with us

Fitness

Activ8 won de Dutch Fitness Award op gemeentelijk als provinciaal niveau

Published

on

Activ8 Health Club, een kleinschalige sportschool, staat bekend om zijn persoonlijke benadering en de vertrouwde omgeving die het biedt aan al zijn leden. Onlangs bracht de redactie een bezoek aan de sportschool om meer te weten te komen over hun succes na het winnen van de Dutch Fitness Award voor onder andere de beste sportschool van Noord-Holland. En dat ‘gewoon’ in ons Langedijk….

Verkiezing

Elke sportschool kan genomineerd worden voor de Dutch Fitness Award, en het zijn de leden die uiteindelijk bepalen wie de beste sportschool van de regio is. Activ8 Health Club wilde aanvankelijk alleen de overwinning van de gemeente Dijk en Waard behalen, maar vanwege hun hoge positie in de ranking besloten ze ook voor de provinciale titel te strijden. Met in totaal 444 stemmen wonnen ze zowel op gemeentelijk als provinciaal niveau.

“Persoonlijke aandacht maakt ons uniek,” delen Jesse en Mandy. “We zijn een kleinschalige sportschool waar iedereen elkaar kent. Dat, gecombineerd met persoonlijke begeleiding, heeft mensen aangespoord op ons te stemmen.”

Community

Het belang van persoonlijke aandacht staat centraal bij Activ8 Health Club, zoals Jesse benadrukt: “We maken altijd een praatje met de mensen, of het nu gaat over hun fitnessdoelen of de geboorte van een kleinkind. Dat maakt niet uit, maar het zorgt ervoor dat de leden zich thuis voelen.” De persoonlijke begeleiding biedt net dat beetje extra.

Een diverse groep mensen, variërend van 12-jarige kinderen tot 90-jarige sporters, vormt de kern van Activ8. Iedereen sport op zijn of haar eigen niveau, wat de sportschool toegankelijk en laagdrempelig maakt. Na het sporten blijven velen gezellig napraten in de kantine. Voor sommige sporters is het zelfs een wekelijks praatje geworden. Jesse voegt eraan toe: “Als iemand een keer niet komt sporten, hoor je vaak de volgende keer: ‘Hey, waar was je nou?’ Dat zorgt ook voor een stukje sociale controle.”

De klanten van Activ8 waarderen deze benadering, en dit heeft bijgedragen aan het winnen van de award. “Klanten komen en blijven bij ons ook door mond-tot-mondreclame. Door hun enthousiasme trekken zij andere leden aan,” vertelt Mandy. Wat betreft promotie richten ze zich niet sterk om klanten aan te trekken, maar delen ze eerder leuke uitdagingen en kijkjes achter de schermen. “We willen eigenlijk gewoon de sfeer laten zien hoe het hier is,” zegt Jesse.

Gunfactor

Jesse gaf al een aantal jaar les in personal- en small group training. Met de recente uitbreiding van hun fitnessruimte in juli 2022 hebben Mandy en Jesse snel een sterke band opgebouwd met hun klanten. “Het is dan toch bijzonder dat we in slechts 1.5 jaar tijd dat we een fitnessclub zijn, al zo’n band met onze klanten hebben opgebouwd. En dat ze het ons vooral ook zo gunnen.” Zegt Jesse.

Toekomstplannen

Hoewel ze in de toekomst willen blijven groeien, benadrukken Mandy en Jesse het belang van het behouden van de huidige kwaliteit en persoonlijke aandacht. “Eigenlijk gaat het nu gewoon heel goed. Als er nu in een keer 60 man bijkomt, kunnen we ook niet meer de persoonlijk aandacht blijven geven.” Geeft Mandy aan. “Het is het belangrijkste om te onderhouden wat we nu hebben en die kwaliteit te behouden.” Zegt Jesse. “We kunnen binnen dit pand nog wel iets groeien qua leden, maar bij een extra vestiging gaat het persoonlijke er toch een beetje vanaf”

Ze willen ook het sporten binnen Langedijk meer op de kaart zetten door deelname aan lokale evenementen.

Waardering

In afsluiting zijn Mandy en Jesse vooral dankbaar voor de waardering van hun klanten. “Mensen hebben de moeite genomen om op ons te stemmen, en dat is het mooiste voor ons. De award is geweldig, maar de waardering van onze klanten betekent het meest,” vertellen Mandy en Jesse trots.

Graag willen ze daarom hun klanten bedanken: “Bedankt voor jullie gezelligheid, vertrouwen en de moeite die jullie hebben genomen om op ons te stemmen. Ook willen we ons team onwijs bedanken. Door hun inzet en enthousiasme zijn we de sportschool die we op dit moment zijn. Eentje waar we trots op zijn!”

Door: Suzanne Langendorff

Continue Reading