Connect with us

Infra

Brug in aanbouw ingestort in Nederland: twee doden en twee gewonden

Published

on

Door het instorten van een deel van een brug in aanbouw in Lochem, een stad in het oosten van Nederland, zijn twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. Dat meldt de Veiligheidsregio. De Arbeidsinspectie geeft aan dat het brugdek dat werd getakeld op zeker twee slachtoffers is gevallen.

Een verslaggever van de regionale krant de Stentor, Nieke Hoitink, was bij de bouwplaats toen het ongeluk gebeurde. “De boog hing de hele ochtend in de takels. Ineens klonk een enorme knal. De hele boog begon te slingeren. Toen viel de hele boel naar beneden. We zagen twee bouwvakkers naar beneden vallen”, zegt zij op de website van de krant.

Het gaat om een nieuwe brug over het Twentekanaal. Hoitink zegt dat bouwvakkers bovenop een steiger aan het werk waren, toen er waarschijnlijk een kabel knapte en een brugdeel heen en weer slingerde. Het brugdeel zou de bouwvakkers geraakt hebben en zij zouden naar beneden zijn gevallen.

(Lees verder onder de foto’s)

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© ANP / ANP

Woordvoerder Marijke Winkeler van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zei op NPO Radio 1 dat nog niet duidelijk is hoe het kan dat het brugdeel naar beneden kwam. Volgens haar hebben veel mensen het ongeluk zien gebeuren en wordt gekeken naar wat voor hen nodig is. Over het aantal slachtoffers zegt Winkeler dat het er vooralsnog op lijkt dat dat er vier zijn, maar dat staat nog niet vast.

Op de website van aannemer BAM Infra Nederland is te lezen dat de brug in aanbouw bijna 140 meter lang, 25 meter hoog en 12,5 meter breed moet worden. Op 7 en 8 februari kwamen de eerste delen van de toekomstige Nettelhorsterbrug aan in Lochem. Volgens BAM zou twee weken later de rest aankomen, namelijk de bogen van de brug. De basis van de brug is van staal.

De gemeente Lochem laat weten nog niets over het ongeluk te kunnen zeggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© EPA-EFE

© PROVINCIE GELDERLAND

Continue Reading