Connect with us

Infra

CapMan Infra investeert in IT-infrastructuur provider Serverius

Published

on

Serverius heeft drie operationele datacenters in Nederland met in totaal ~8 MW beschikbaar vermogen en geavanceerde interne technische IT-infrastructuurexpertise. Het bedrijf biedt ook aanvullende IT-infrastructuurdiensten, zoals een van de grootste Nederlandse IP-netwerken en interconnectiviteit van de op twee na grootste Nederlandse internetexchange “SpeedIX”. Serverius is in 2008 opgericht door de huidige CEO en eigenaar, Gijs van Gemert, en heeft tegenwoordig ongeveer 30 mensen in dienst.

Deze investering is de eerste in een datacenterplatform dat CapMan Infra wil bouwen in heel Noord-Europa, om een Europa-brede connectiviteit te bieden. Met CapMan’s aanwezigheid op de lokale markt wil het bedrijf uitbreiden naar de Scandinavische landen. Het bedrijf zal zich richten op het optimaliseren van het energieverbruik, het vergroten van het gebruik van hernieuwbare energie en het vaststellen van hoge operationele normen voor zijn activiteiten en waardeketen.

“We kijken ernaar uit om samen met het Serverius-team te gaan werken aan manieren om het bedrijf te positioneren voor verdere groei in deze opwindende markt. Dit is een belangrijke eerste stap in het bouwen van een groter internationaal platform”, zegt Harri Halonen , Partner bij CapMan Infra. “Samen met Serverius zijn we klaar om de governance, administratie en klantgerichtheid van het bedrijf te ontwikkelen om de groei te versnellen”, vervolgt Halonen.

“We zijn verheugd om CapMan aan boord te hebben en verwelkomen hun institutionele en professionele aanpak om Serverius te ondersteunen in de volgende groeifase. De afgelopen jaren heeft Serverius een geweldige transformatie ondergaan. Deze nieuwe samenwerking met CapMan is een logische volgende stap om onze bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en samen te bouwen aan een sterk Noord-Europees platform. Om ons Europese klantenbestand de komende jaren van dienst te zijn, kijkt ons team ernaar uit om ons unieke aanbod van datacenterdiensten uit te breiden. Gezien de sterke samenwerking met CapMan, zal ik blijven investeren in ons nieuwe Europese platform van de toekomst. Ik blijf nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken zoals ik dat tot nu toe heb gedaan”, zegt Gijs van Gemert , CEO van Serverius .

De investering is de derde investering van het CapMan Nordic Infrastructure II-fonds, na investeringen in Skarta Energy en Napier.

Continue Reading