Connect with us

Fashion

CES: Lalaland lanceert Genesis Meta Model Creator

Published

on

Fashion tech start-up Lalaland kondigt op CES 2022 in Las Vegas (foto) de lancering aan van hun nieuwste innovatie: de Genesis Meta Model Creator. Met de AI-technologie van Lalaland kunnen modemerken en retailers virtuele fotomodellen van verschillende lichaamstypes, maten en huidskleuren genereren, waardoor ze kosten kunnen verlagen, conversie’s kunnen verhogen, retouren kunnen verlagen en een snellere time-to-market kunnen realiseren voor hun on-model afbeeldingen, aldus Lalaland.

Diversiteit en inclusiviteit
Met behulp van de Genesis Meta Model Creator kunnen modemerken en retailers modellen genereren, looks mixen en matchen en kledingcollecties visualiseren op modellen die het meest aansluiten bij hun klanten, zodat zij een zeer persoonlijke en inclusieve winkelervaring krijgen. Met modellen die overeenkomen met de online shoppers, kunnen merken nieuwe bezoekers omzetten in langdurige klanten. Momenteel bedient Lalaland al wereldwijde klanten in de mode- en retailindustrie en worden hun modellen wekelijks door meer dan twee miljoen consumenten gezien.

Lagere kosten
Tot nu toe houden modemerken en retailers vooral vast aan het traditionele proces van modelfotografie, waarbij zij jaarlijks verschillende fysieke fotoshoots plannen voor nieuwe collecties. Fotoshoots zijn echter tijdrovend en duur, omdat er menselijke modellen, fotografen, visagisten, haarstylisten en locaties nodig zijn. Door de modelfoto’s van Lalaland te gebruiken bedragen de kosten nog maar 15% van de oorspronkelijke fotoshoots. Bovendien biedt Lalaland een grotere verscheidenheid aan modellen.

Verlagen retourpercentage

Retouren zijn de hoogste kostenpost voor modemerken en online retailers. De meeste retouren worden veroorzaakt door een slechte look en pasvorm, omdat klanten de kleding niet gepast zien door iemand die op hen lijkt. Modellering van het hele lichaam kan dit probleem oplossen. Het beter afstemmen van de virtuele paservaring maakt het onnodig voor de consument om verschillende maten te bestellen. Dit betekent dat de retourkosten zullen dalen, er minder kledingstukken worden weggegooid en de transportgeretaleerde CO2-uitstoot wordt teruggebracht.

“Er is een enorme kans voor modemerken, retailers en digitale ontwerpers om te investeren in nieuwe AI-gestuurde technologie die het modelandschap zal veranderen. Met onze virtuele fotomodellen stellen we merken en retailers in staat om sneller naar de markt te gaan dan ze ooit hebben gedaan, verhogen we de gemiddelde bestelwaarde van hun klanten en pakken we een van de grootste problemen van de mode aan: retouren. De huidige tijd is bovendien het beste moment om met technologie als deze te experimenteren,” aldus Harold Smeeman, mede-oprichter en Chief Commercial Officer bij Lalaland.ai.

Continue Reading