Connect with us

NBA

Darts live kijken? Zo volg je het via livestream, of op tv

Published

on

Algemeen

Wil je live naar de Dutch Darts Championship 2024 kijken? Het kijken naar darts kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via tv, of een (gratis) darts livestream. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Waar kun je darts kijken?

In Nederland zijn de uitzendrechten voor darts in handen van Viaplay. Zij zenden alle televisietoernooien van de PDC live uit. Een abonnement kost 17,99 euro per maand en is maandelijks opzegbaar.

Af en toe is darts weer te zien op het openbare net. De zender SBS9 is omgedoopt tot Viaplay, waar naast Formule 1 en voetbal (Premier League en Bundesliga) ook af en toe darts wordt uitgezonden. In mei wordt er helaas geen darts op uitgezonden. Dat is in juni pas weer, met de Poland Darts Masters en World Cup of Darts.

In België zijn alle grote televisietoernooien – waaronder de Premier League – live op tv bij VTM 2 en de VTM GO-app. Je hebt daar dus geen abonnement nodig op een betaalzender. De Euro Tour is echter niet te zien op VTM. Wel kun je kijken via PDC.TV, de (betaalde) livestream van de dartsbond.

Wanneer is er darts op tv?

Dit weekend is er volop darts op tv, want de Euro Tour is neergestreken in het Nederlandse Rosmalen, met de Dutch Darts Championship. In Nederland is alles te bekijken bij de streamingdienst Viaplay. In België is het toernooi te volgen via PDC.TV.

Datum Toernooi Tijd Zender Livestream
24 mei Dutch Darts Championship 13:00 Viaplay 🇳🇱
24 mei Dutch Darts Championship 19:00 Viaplay 🇳🇱
25 mei Dutch Darts Championship 13:00 Viaplay 🇳🇱
25 mei Dutch Darts Championship 19:00 Viaplay 🇳🇱
26 mei Dutch Darts Championship 13:00 Viaplay 🇳🇱
26 mei Dutch Darts Championship 19:00 Viaplay 🇳🇱

In het artikel over darts vandaag zie je welke wedstrijden deze dag op het programma staan.

Premier League Darts live volgen via gratis livestream

Alle tv-toernooien van de PDC, zoals de World Cup of Darts en de European Tour volg je in Nederland via een livestream van Viaplay. De streamingdienst heeft een app die aanwezig is bij de meeste moderne televisies. ook vind je de Viaplay-app bij de mediaspelers Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. Zo bekijk je darts op je televisie. Chromecast-ondersteuning is aanwezig, dus je kunt het beeld ook via je smartphone streamen naar de televisie. Met Viaplay bekijk je maximaal 2 streams tegelijk, dus je kunt ervoor kiezen om een Viaplay-account met iemand te delen.

Woon je in België, dan gebruik je de VTM GO-app voor een gratis darts livestream op je smartphone of tablet. Niet alle toernooien worden daar uitgezonden, zoals de Euro Tour-evenementen (behalve die in Wieze). In dat geval kun je darts volgen via een livestream van de dartsbond: PDC TV. Hier heb je een abonnement voor nodig: dit kost zo’n 6 euro per maand, of 60 euro per jaar.

Nederland zijn de grote darts toernooien niet via PDC TV te volgen, omdat de uitzendrechten daar volledig in handen zijn van Viaplay.

Alle PDC Darts toernooien in 2024

PDC Tour Card

Ben je benieuwd naar de volledige PDC-kalender van dit jaar? Neem een kijkje naar alle PDC Darts toernooien van 2024.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het ‘Barney Army’.


Meer berichten van Koen van Ekeren

Continue Reading