Connect with us

Tech

Dell Technologies PowerSwitch Z9864F-ON ondersteunt AI workloads

Published

on

Met de nieuwe Dell PowerSwitch Z9864F-ON kunnen organisaties een veerkrachtige, krachtige netwerkinfrastructuur bouwen die AI-gestuurde workflows versnelt, innovatie ontketent en hen naar een slimmere, meer verbonden toekomst stuwt, aldus Dell. 

Als de ruggengraat van GenAI-connectiviteit stelt PowerSwitch Z9864F-ON organisaties in staat het volledige potentieel van AI te benutten, waardoor groei, efficiëntie en concurrentievoordeel worden gestimuleerd in een steeds meer datagestuurde wereld. Met 64 poorten met 800GE-connectiviteit en gebouwd op de nieuwste Broadcom Tomahawk 5-chipset, zet deze AI-fabricswitch een nieuwe standaard voor netwerkinfrastructuur zo meldt Dell.

Broadcom

De Broadcom Tomahawk 5 loopt voorop op het gebied van siliciumtechnologie en stimuleert de Ethernet-evolutie om te voldoen aan de veeleisende behoeften van AI-oplossingen. Het is een krachtpatser voor het virtualiseren van algemene computer- en AI/ML-workloads, dankzij de innovatieve single-pass VxLAN-routering en bridging-mogelijkheden. De energie-efficiëntie van de chip is ongeëvenaard, alles geïntegreerd in een monolithische 5nm-chip. Voor AI/ML-toepassingen beschikt het over ‘s werelds hoogste radix met 256 poorten van 200GbE ondersteund op één enkele chip, wat van groot belang is bij het creëren van een plat AI/ML-cluster met lage latentie. De gedeelde bufferarchitectuur van 51,2 Tb/s is de meest geavanceerde in de sector en garandeert topprestaties en de laagste latentie voor RoCEv2 en andere opkomende RDMA-protocollen. De Tomahawk 5 introduceert ook geavanceerde cognitieve routering, dynamische taakverdeling en end-to-end congestiecontrolemogelijkheden, allemaal zorgvuldig ontworpen om de grote, lage entropiestromen te beheren die kenmerkend zijn voor AI/ML-workloads. Bovendien biedt het robuuste ondersteuning voor zowel Clos- als niet-Clos-topologieën, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende netwerkontwerpen.

Als onderdeel van de Dell AI Factory-infrastructuuraanbiedingen levert de PowerSwitch Z9864F-ON volgens Dell ongeëvenaarde doorvoer en schaalbaarheid met een schakelcapaciteit van 51,2 Tb/s, geschikt voor de meest veeleisende netwerkomgevingen en opschaling tot 8k GPU-clusters in een tweelaagse Clos-topologie. De toevoeging van de Dell PowerSwitch Z9864F-ON zorgt ervoor dat het Dell-portfolio is geoptimaliseerd om end-to-end Ethernet AI-fabrics te bieden, waarmee wordt voldaan aan de prestatie-eisen van AI-oplossingen die vertrouwen op de Dell PowerEdge XE9680.

Lees meer in de blog van Dell.

Continue Reading