Connect with us

Golf

Dit betaal je tegenwoordig in Nederland voor een Volkswagen Golf

Published

on

De Volkswagen Golf met een verbrandingsmotor is bezig met zijn afscheidstournee. Nog een keer mogen VW-fabrieksmedewerkers bougies, uitlaten en benzinetanks monteren voordat de Golf volledig elektrisch wordt. De laatste generatie met een verbrandingsmotor, die onder liefhebbers de 8.5-generatie wordt genoemd, heeft nu ook een Nederlandse prijs.

Als je zo af en toe op dit soort websites komt, weet je dat de nieuwe VW Golf er niet alleen wat anders uitziet, maar ook binnenin wat aanpassingen heeft gekregen. Zo is er nu ChatGPT-integratie en is er een 12,9-inch middenscherm, maar zijn er gelukkig ook (meer) fysieke knoppen te vinden. Qua motorisering verandert er ook het een en ander. De hybride GTE en eHybrid hebben een nieuwe aandrijflijn die zorgt voor 100 kilometer aan puur elektrisch rijbereik.

De Nederlandse prijs van de nieuwe Volkswagen Golf

De instapprijs van de gefacelifte Golf ligt lager dan die van zijn voorganger. De instapper kost nu minimaal 34.990 euro. Je krijgt dan de viercilinder turbomotor met 116 pk. Bij de pre-facelift kostte deze versie precies 1.000 euro meer. De wat leuker uitgevoerde Life Edition gaat voor minimaal 36.990 euro. Voor de facelift kostte deze versie 36.920 euro, die is dus vrijwel gelijk. Wil je hem met 150 pk, dan betaal je 41.490 euro.

De Golf eHybrid en GTE hebben een nieuwe aandrijflijn die respectievelijk 204 pk en 272 pk sterk zijn. De eHybrid is momenteel alleen beschikbaar als de ’50 Edition’, compleet met extra’s zoals Edition 50-logo’s en een verlicht VW-logo op de voorkant. Deze auto kost minimaal 44.490 euro. De normale eHybrid kun je pas ergens in juni bestellen. De sterkere GTE gaat voor minimaal 49.990 euro. De GTE van voor de facelift was een stukje goedkoper met een vanafprijs van 49.240 euro.

De Nederlandse prijzen van de Volkswagen Golf R, GTI en Variant-uitvoeringen volgen later. VW kondigt trouwens ook aan dat er nog een R-line komt, maar we weten nog niet wanneer. Ergens in juli moet je de Golf 8.5 kunnen bestellen in Nederland. De snellere GTI- en R-modellen komen pas na de zomer.

Continue Reading