Connect with us

Fitness

Een nieuwe koers, dit zijn de plannen voor Zwembad Het Baafje en Theater De Beun

Published

on
Nieuws

HEILOO – Het gemeentebestuur van Heiloo heeft plannen om zwembad Het Baafje deze zomer te heropenen, met een eenmalige investering van 190.000 euro en door Holland Sport aan te stellen als exploitant voor het seizoen. Een voorstel hiertoe is voorgelegd aan de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders benadrukt de noodzaak van nader onderzoek naar de exploitatie van theater De Beun voordat het heropend kan worden.

Het college heeft gekozen voor een tijdelijke overeenkomst met Holland Sport voor de exploitatie van Het Baafje, omdat zij direct interesse hebben getoond en bereid zijn de benodigde inventaris over te nemen. Dit voorkomt mogelijke problemen met betrekking tot Europese mededingingswetgeving die zouden kunnen ontstaan bij een langdurige overeenkomst zonder aanbesteding. Ondanks de verwachte verliezen voor Holland Sport bij de exploitatie, onderzoekt de gemeente of zij bepaalde kosten, zoals nutsvoorzieningen en groot onderhoud, kan overnemen.

Voor theater De Beun wordt eerst gekeken naar toekomstscenario’s en potentiële exploitanten, met als doel een huurprijs die de kosten dekt. Dit is een verschuiving van het beleid waarbij voorheen een lagere ‘maatschappelijke huurprijs’ werd gehanteerd, mogelijk in strijd met staatssteunregels.

Actievoerders voor De Beun blijven optimistisch en geloven in de haalbaarheid van een heropening, gesteund door advies uit de theaterwereld en mogelijke samenwerking met de Cultuurkoepel. Er staat een nieuwe actie gepland bij De Beun op 28 maart.

Continue Reading