Connect with us

Bussiness

Ervaren Nederlandse cryptobeleggers zien bitcoin in 2024 naar $ 99.380 stijgen

Published

on

Het gaat goed op de cryptomarkt en dat sentiment wordt gereflecteerd in de verwachtngen van Nederlandse cryptoleggers. Zo denken ervaren cryptobeleggers dat bitcoin dit jaar naar een niveau van bijna 100.000 dollar kan stijgen.

Dat blijkt uit de Crypto Barometer, een onderzoek uitgevoerd door vermogensbeheerder Amdax in samenwerking met de cryptopodcast Satoshi Radio onder 763 cryptobeleggers.

In het onderzoek werd een groep ervaren cryptobeleggers gevraagd naar de algemene verwachtingen voor de markt en persoonlijke plannen.

Zo werden de beleggers gevraagd naar het verwachte koersniveau van bitcoin eind dit jaar. Daaruit rolde een gemiddelde prognose van 99.380 dollar, ofwel zo’n 34.000 dollar hoger dan het huidige niveau van 66.000 dollar.

Bitcoin geldt als de duidelijke nummer 1 op de markt, gevolgd door ether (van het platform Ethereum) en de sol (van platform Solana).

De meeste beleggers denken dat ether een outperformance kan laten zien ten opzichte van bitcoin dit jaar.

Ervaren cryptobeleggers beseffen dat crypto meer risico’s meebrengt vergeleken met aandelen

Beleggers werd ook gevraagd naar hun ideeën over nieuwe cryptomunten op de markt. Daar rolde uit dat de cryptomunten Injective en Celestia in 2024 kunnen doorstoten naar de top 20 van grootste cryptomunten.

Een grote boost voor de cryptomarkt was de goedkeuring van de nieuwe beleggingsfondsen voor bitcoin in de Verenigde Staten begin dit jaar. Bijna driekwart van de ondervraagde Nederlandse cryptobeleggers verwacht dit jaar nog de goedkeuring van ETF-beleggingsfondsen voor ether.

De Nederlandse cryptobeleggers denken niet dat er een belangrijke speler op de cryptomarkt opeens instort dit jaar, zoals in 2022 gebeurde met de cryptobeurs FTX. Mocht dat wel gebeuren, dan ziet men cryptobeurs Binance als de speler die het grootste risico loopt.

Het gros van de ondervraagde beleggers zegt te beleggen in crypto vanwege het verwachte rendement en als alternatief voor reguliere valutasysteem van centrale banken. Dit jaar verwacht zeker driekwart van de cryptobeleggers minimaal hetzelfde of veel meer in crypto te beleggen.

Tegelijk beseft zeventig procent van de respondenten dat dit relatief risicovol is: ze zien crypto als een stuk risicovoller dan traditionelere beleggingen zoals aandelen en obligaties.

LEES OOK: Een millennial vertelt wat z’n strategie is met beleggen in cryptovaluta, waarmee hij een vermogen van bijna €30.000 opbouwde.

Continue Reading