Connect with us

Fitness

Fitness Centrum Leerdam in de prijzen: ‘Het lijkt hier soms wel een buurthuis’

Published

on
Nieuws3.116
keer gelezen

LEERDAM • Piet van Olphen viel onlangs met zijn Fitness Centrum Leerdam in de prijzen tijdens de Dutch Fitness Awards in Driebergen. Zijn sportschool werd uitgeroepen tot de beste van de gemeente én beste van de provincie. “Maar ik ben het meest trots op twee andere prijzen.” 

Met die andere prijzen doelt Van Olphen op de Gold Award en de landelijke publieksprijs. 

9,7 gemiddeld 
“Een Gold Award krijg je als je klanten je gemiddeld hoger dan een 9 hebben hebben gegeven”, legt hij uit. “Ik kreeg zelfs een 9,7. En dat ik de landelijke publieksprijs heb gewonnen, betekent dat ik de meeste stemmen heb gekregen van mijn klanten. Daar ben ik trots op. Het zegt iets over hoe tevreden iedereen hier is. Ik doe er ook echt mijn best voor om het iedereen naar de zin te maken.”

Wie een minuut of tien doorbrengt in de kantine aan de voorkant van het fitnesscentrum krijgt meteen een idee hoe Van Olphen dat doet. Iedereen is welkom voor een praatje en een groot deel van de leden maakt daar graag gebruik van. 

‘Soms net een buurthuis’
Van Olphen lacht: “Iedereen is welkom voor een bakkie koffieSoms komen leden alleen daarvoor en niet eens om te sporten, het lijkt hier soms wel een buurthuis. Maar dat is ook belangrijk toch? Alleen maar leuk als mensen het hier gezellig hebben.”

“Verder is iedereen ook welkom: jong en oud. Als ouderen hier voor het eerst komen en ze hebben wat hulp en begeleiding nodig ga ik eerst even rustig met ze zitten om te bespreken wat ze wel en niet kunnen. Maken we van daaruit een plannetje samen.”

Leden van het eerste uur 
Van Olphen loopt inmiddels al een tijdje mee. “Ik ben in 2002 met de sportschool gestart, nadat ik daarvoor bij de marine heb gezeten als sportinstructeur. Nog steeds geef ik soms sportlessen op scholen. Daar komen ze immers mensen tekort en ik heb de papieren.”

“Het mooie is: er sport hier een 81-jarige man die vanaf het eerste uur lid is. Nog altijd komt hij wekelijks langs. Ik heb gewoon een hele trouwe club leden. Ook tijdens corona is er bijna niemand gestopt, iedereen bleef netjes zijn lidmaatschap betalen zodat ik niet in de problemen kwam.”

Continue Reading