Connect with us

Tennis

Forescate Dames 1 verliest eerste wedstrijd in Eredivisie

Published

on

SportSport


Afgelopen zondag begon voor het jonge dames tennis team van TV Forescate de Eredivisie. Op een zonovergoten tennispark waren veel tennisfans komen kijken naar de verrichtingen van de slechts 16 jaar oude meiden. Na een zeer overtuigend kampioenschap in de Hoofdklasse, was het nu tijd om zich te meten op het hoogste niveau voor dames tennis in Nederland.

Stipt om 13.30u begonnen de eerste twee singles tegen het team van TC Bargeres (uit Emmen). Na een goede start won Lisanne Bunnig nog de eerste set, maar na een wedstrijd van bijna 3 uur bleek haar tegenstander toch net even wat meer ervaring te hebben en de wedstrijd naar zich toe te trekken. 

Ondertussen speelde Wiktoria Sienko de tweede single, maar bleek haar tegenstander net even wat beter en begonnen de dames dus met een 2-0 achterstand. De derde en vierde single werden gespeeld door Isis van der Meer en Isis van Dinter. Isis van der Meer leek in beide sets de betere te zijn, maar kreeg helaas een lesje in effectiviteit en verloor. Isis van Dinter vocht zich knap terug na het verlies van de eerste set door de tweede set te winnen, maar moest na ruim 2 uur ook de tegenstander feliciteren. 

Na de singles stond Forescate daardoor 4-0 achter en waren de dubbels nodig om de eer te redden. Lisanne en Wiktoria speelden de eerste dubbel, maar konden helaas niets doen tegen de goede tegenstanders. Isis van Dinter en Santyn Bakker begonnen pas om 19.30u met hun dubbel. In een goede wedstrijd wisten ze dapper weerstand te bieden, maar moesten zij om 21.00u uiteindelijk ook de tegenstanders feliciteren en sterkte wensen met de lange terugreis. 

Ondanks het harde verlies, waren er genoeg leerpunten voor de dames. Er waren meerdere wedstrijden die helaas net de verkeerde kant opvielen, waardoor de 6-0 uitslag enigszins geflatteerd was. Het niveau past wel zeer goed bij het eigen niveau en daardoor hebben ze er alle vertrouwen in dat de punten de volgende weken wel gepakt zullen worden. 

Voor de club zelf was er ook een belangrijk leerpunt voor de volgende keren dat Dames 1 thuis speelt; het team heeft samen bijna 30 bananen gegeten (en dat hadden er nog meer kunnen zijn als ze niet door de voorraad heen waren gegaan) waardoor de bar inkoper de volgende keren een extra rondje langs de groente- en fruitafdeling zal moeten doen.

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd bij HLTC Marquette in Heemskerk op het programma. Om 12.30u zullen de dames zeer gemotiveerd van start gaan om de eerste punten binnen te halen.

Continue Reading