Connect with us

Tech

Franse investeerder sluit zich aan bij consortium dat Atos moet redden

Published

on

Atos verkeert in zwaar weer. Het bedrijf realiseerde in 2023 een recordverlies van 3,44 miljard euro. Het bedrijf moet eind 2025 zijn schulden hebben afbetaald, en is daarom naarstig op zoek naar geld. Zo was Atos eerder in gesprek met EP Equity Investment (EPEI) over een mogelijke verkoop van zijn Tech Foundation-tak. Deze gesprekken zijn echter stukgelopen. Ook was Atos eerder in gesprek met Airbus SE, dat overwoog de big data- en securityactiviteiten van Atos over te nemen. Ook deze gesprekken zijn echter op niets uitgelopen.

Consortium wil Atos redden

Aandeelhouder Onepoint wil met een consortium een poging doen Atos te redden. Het wil naar eigen zeggen de groepsactiva beschermen en behouden, de groep in staat stellen weer winstgevend te worden en de schulden van het bedrijf herstructureren.

Het Franse Butler Industries sluit zich nu aan bij het consortium van Onepoint. In een verklaring wijst president David Layani van Onepoint de internationale expertise van Butler. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Continue Reading